SLADDER

Vita og Wandas redigering – saken fra A-Å

Vita Mashadi  og Wanda Mashadi har over en lengre periode blitt anklaget for å redigere kroppene sine smalere på Instagram. Jentene, som har trent og vært mye aktiv den siste tiden, har kommentert anklagene og svart at begge har gått ned i vekt den siste tiden. De er begge aktive på Strava, og legger stadig vekk ut bilder fra skiturer, løpeturer og andre aktiviteter. 

Vi minner om at det er to sider av hver sak. Vita og Wanda har valgt å ikke svare på anklagelsene i offentlighet, og vi har lite innsikt i deres side av saken. 

Les også: “Mobbedramaet” mellom Jenny Huse, Amalie Olsen og Sandra Thoen

Det startet med Photoshooten til Sandvika Storsenter

Både Vita og Wanda har begge tatt del i Sandvika Storsenter sin kampanje Blogstyle SS2021. I forbindelse med denne kampanjen har det blitt tatt en rekke bilder og videoer, hvorav enkelte mener at søstrene ser mindre slank ut enn de gjør på egne Instagram-bilder. Det var her anklagene startet, og kort tid etter kampanjen ble brukeren @redigertemashadi opprettet på Instagram, hvor flere bevis for redigering ble lagt frem. 

Under kan du se en Reel som er laget i forbindelse med kampanjen til Sandvika storsenter:

Jenny Huse reagerer og legger ut en story hvor hun kritisere redigeringen  – “ikke promoter en kropp som ikke er din”

Jenny Huse, som blant annet er kjent for sine ærlige meninger, delte en story på Instagram hvor hun snakker om hvor alvorlige konsekvenser redigering av kropp kan få. Jenny brukte Vita og Wanda som eksempel når hun snakket om tema. Dette fikk Wanda til å reagere. 

Wanda svarte Jenny på DM og utrykte at hun synes det er dumt av Jenny å anklage hun og søsteren for redigering før hun hadde alle faktaene på bordet, og at de ofte ser annerledes ut på bilder på grunn av vidvinkel. 

– “Så før du bodyshamer noen, sjekk faktaene dine. Du er vel den siste som burde rope ut, pisse på andre og slenge med kjeften etter all kritikken du rettet mot to andre influencere som rakket på ditt utseende?” skriver Wanda i en melding til Jenny. 

Med andre ord; søstrene nekter for at bildene er redigert og manipulert.

Se hele storyen til Jenny under, inkludert medlingen fra Wanda:

 

@redigertemashadi blir opprettet – en egen instagram-konto som legger frem bevis på redigering 

Vi minner igjen om at dette kun er ÈN side av saken.

Vi ble tipset om en ny instagram-konto for en drøy måned siden, som legger ut bilder hvor de mener Vita og Wanda har redigert seg. Instagram-kontoen vokste fort, og har nå nesten 30.000 følgere. Flere av de er norske kjendiser, blant annet Ida Gran Jansen, Caroline Nitter og Emilie Paulsen. 

Link til @redigertemashadi her

Instagram brukeren for en drøy måned siden 

Instagram brukeren i dag 

Innrømmer redigering i podcast episode, men nekter ellers

– Vi kan jo være helt åpne og ærlige og si at noen av bildene på Instagram-profilene våre er redigert. Men det er de aller færreste og det er tilbake i tid, sier Wanda Mashadi i fredagens podkastepisode av «Tvillingterapi».

Hør hele episoden her:

Tvillingene har lenge nektet for at de har redigert bildene sine, blant annet har de skrevet det til @redigertemashadi. Se bilder nedenfor (swipe). 

VG tar grep og skriver om redigeringen 

På fredag 28 mai sprakk virkelig boblen, etter at VG valgte å publisere to artikler om saken etter tvillingenes innrømmet redigering i sin siste podcast episode. 

Den ene handlet om at TV2s pressesjef reagerer på at tvillingene har manipulert bilder som er tatt i forbindelse med Kompani Lauritzen, og den andre handlet om generelle anklager om redigering.

Link til første artikkel her og andre her

 

Kjendisenes reaksjoner

Vi har alle fått med oss hva Jenny Huse mener om saken (se lenger opp), men det er også andre kjendiser som har engasjert seg i saken. 

Blant andre har Morten Hegseth og Terje Sporsem. 

Moten Hegseth: 

Terje Sporsem: 

Høyt engasjement på Jodel gjennom hele perioden 

På Jodel Oslo anklages også Mashadi søstrene for redigering. Det koker mildt sagt i kanalen Bloggergossip. Her er noen av jodlene (ps: dukker ikke opp på noen mobiltelefoner, bruk desktop hvis dette er tilfelle).

Klikk på jodelen for å se hele 

NB: Det tar litt tid før jodlene laster inn på mobil

Hva synes du om saken? Legg igjen en kommentar! 

Husk å følg oss på Instagram og bli gjerne med i vår konkurranse ❤︎

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *