KULTUR,  Ukas Netflix

Ukas Netflix – Enola Holmes

Den mystiske og søte filmen Enola Holmes er basert på boken “The Case of the Missing Marquess” og har selveste Millie Bobby Brown fra Stanger Things i hovedrollen. Enola (Millie) som er lillesøsteren til Sherlock Holmes (Henry Cavill) er like kvikk og kanskje en enda bedre detektiv enn sin eldre bror.

Innlegget fortsetter under annonsen

Rømmer fra pikeskolen for å finne ut av morens forsvinning

Filmen er basert på 1880-tallets England, men med flotte klær fra årstallet og sterke farger får filmen et friskt pust. Etter at moren til Enola plutselig forsvinner sporløst vil hennes eldre bror Mycroft Holmes (Sam Claflin) at hun skal begynne på en pikeskole. Den stae tenåringen har andre planer enn å la seg herse med av broren og skolens skumle rektor. Enola kjenner sin mor og er sikker på at det ligger noe mer bak hennes merkelige forsvinning. Vi blir med den selvstendige 16 åringen på rømmen til London for å løse morens mysterie. Det dukker opp både romantikk og konflikter på veien.

Les også: Greys Anatomy sesong 17 – «Corona Pandemien» har premiere 13. november

Kvinners selvstendighet i fokus

Denne tidsaktuelle filmen, Enola Holmes, har kvinners stemmerett og selvstendighet i fokus. Enola er både en morsom, søt og svært smart jente. Jeg digger hvor sjarmerende alle rollefigurene er i denne filmen. Det er som alltid lett å la seg sjarmere av Henry Cavill, men markien Enola møter på veien til London er også lett å bli glad i. Med andre ord en sprudlende, morsom og skikkelig “good feeling-film”. Passer perfekt med et glass vin eller en kakao på en mørk høstkveld.

Se filmen her

Filmen har fått 6,6/10 på imdb. Vi synes den fortjener litt mer. 

Har du sett Elona Holmes, eller skal du se den? Husk å følg oss på Instagram 🎉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.