Filmer og serier,  KULTUR

Topp 10 julefilmer – klassikere og nykommere

Desember er her, og vi kan endelig åpne den første luken i julekalender vår. Luke 1 er ingen ringere enn våre ti favoritt julefilmer all time. En god blanding av de kjente klassikeren og nykommerne fra de siste årene. Her er våre topp 10 julefilmer, i tilfeldig rekkefølge. 

1. Hjemme alene / Home Alone

Dette er en av julefilm klassikerne! Hjemme alene er en amerikansk filmkomedie fra 1990, med Macaulay Culkin i hovedrollen som «Kevin McCallister», en åtte år gammel gutt som ved en feil blir etterlatt alene hjemme da familien flyr til Frankrike på juleferie. Det finnes også flere hjemme alene filmer, men vår favoritt er den første filmen fra 1990. Heia Kevin! 

2. Juleprinsen / A Christmas Prince 

Juleprinsen handler om  journalisten Rose som reiser utenlandsk i juletiden for å lage en reportasje om den kjekke og single prisen Ben. Det oppstår overraskende god kjemi, men også en del hinder på veien. PS: Det har kommet en oppfølger – men denne har vi ikke rukket å sett enda. Film 1 kom i 2017,  oppfølgeren kom allerede i 2018. Begge filmene kan ses på Netflix. 

3. Love Actually

Kanskje vår favoritt julefilm noensinne. Love Actually er en klassiker vi aldri blir lei av. Filmen følger livene til åtte ulike par i den spesielle tiden før jul. Handlingen finner sted i London, England. Filmen er både morsom, trist, rørende, spennende og selvfølgelig proppet med jul og kjærlighet!

4. The Family Stone 

En romantisk komedie som handler om Familien Stone, en familien som blir forferdet da favoritt sønnen tar med seg en litt slitsom kjæreste hjem til jul, og i tillegg har han planer om å fri til henne. Kjæresten blir så skremt av den fiendtlige mottakelsen at hun inviterer med seg søsteren sin, som selvfølgelig resulterer i enda flere konflikter. 

5. Harry Potter

For mange er Harry Potter den ultimate oppskriften på julestemning. Harry Potter er en filmserie basert på de anonyme romanene av forfatteren J. K. Rowling. Start med film 1, og kos deg med magi og trolldom i desember. Her er listen over alle filmene i riktig rekkefølge: 

Harry Potter og de vises stein.
Harry Potter og mysteriekammeret.
Harry Potter og fangen fra Azkaban.
Harry Potter og ildbegeret.
Harry Potter og Føniksordenen.
Harry Potter og halvblodsprinsen.
Harry Potter og dødstalismanene: del 1.
Harry Potter og dødstalismanene: del 2.

6. The Holiday

Dette er en klassiker alle bør se. Amanda fra Los Angeles og Iris fra England har aldri truffet hverandre, men de har et felles problem: menn. Etter å ha fått kontakt med hverandre på internett, bytter de hus med hverandre i to uker. Drama, kjærlighet, rørende stunder og julestemning. Denne filmen, fra 2006, har alt!

7. Polarekspressen

En litt annerledes, men veldig søt julefilm. Ikke la deg bli skremt av at det er en tegnefilm. For deg som ønsker mye drama, kjærlighet og latter er kanskje ikke dette den perfekte filmen. Hvis du derimot ønsker en koselig, fin og hyggelig julefilm passer denne midt i blinken. Mye fin musikk er det også. Polarekspressen er en animasjonsfilm regissert og produsert av Robert Zemeckis i 2004, om et magisk tog som drar til Nordpolen på julekvelden.

8. The Elf

En romantisk komedie, og den ultimate julefilmen til deg som vil ha deg en god latter. I denne julefilmen møter vi Buddy, et (stort) menneske som ble adoptert og oppvokst av julenissens alver på Nordpolen. Buddy begynner å ane at han kanskje ikke er en alv likevel, og ender selvfølgelig opp i den store skumle julebyen vi aller kjenner som New York. Vi følger Buddys møte med den virkelige verden i denne morsomme og fine julefilmen. 

9. Hjelp det er Juleferie / National Lampoon’s Christmas Vacation

Nok en amerikansk julekomedie, men dette er en ekte klassiker fra 1989. I filmen møter vi  den amerikanske familien Griswold som planlegger en storstilt julefeiring hjemme. Til deres overraskelse dukker også konas søskenbarn opp med mann og familie. I tillegg har de invitert flere andre slektinger. En rekke uforutsette hendelser oppstår, og filmen byr på mange morsomme scener man bare må le av. Litt klisjé, men det tåler vi i julen. 

10. The Christmas Chronicles 

To søken blir etterlatt alene i julen, og finner ut av julenissen er ekte. I et forsøk på å bli med i sleden hans på juleaften setter de kjepper i julene for julenissen. Sleden blir ødelagt, og julenissen blir fengslet for forsøk på kidnapping av de to barna. Hvordan kan de hjelpe julenissen, og hvordan kan de redde julen de nesten har ødelagt? Denne filmen må du se. Det finnes også en toer, som vi også anbefaler. 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *