Hår,  SKJØNNHET

Tipsene som gir deg lengre hår – drømmehåret er ikke langt unna

Drømmer du om et sunt, friskt og langt hår? Ikke fortvil, vi har funnet de beste tipsene som hjelper deg på veien til drømmehåret.

Masser inn kokosolje i hodebunnen før du legger deg

Kokosolje er superbra for håret ditt. Kokosoljen forebygger proteintap og motvirker tap av naturlige oljer. Masser inn kokosolje før du legger deg en til tre ganger i uken. Skyll hodebunnen godt med shampoo dagen etter, ikke glem balsam i tuppene! Hodebunnen din kan se litt fett ut, men hva ofrer man vel ikke for et langt og sunt hår?

Unngå extensions og unngå varme stylingverktøy 

Dette tipset kommer vel ikke som noe sjokk, men extensions og varme er hårets verste fiende. Bruker du dette ofte får du alt annet enn et langt hår (som er av ditt eget selvfølgelig). Det er lett å havne i den onde sirkelen med extensions, for det skal bare noen klips til for å få fint og langt hår. Men husk; dette sliter på håret ditt og går utover hårveksten. 

Er du avhengig av krølltang eller rettetang? Vel, da kan du ha en regel som tillater deg å bruke varme stylingsverktøy én gang i uken. Resten av uken kan du prøve å sette håret ditt i flette eller en annen fin og enkel frisyre. 

Stuss håret når det blir slitt

Det er mange diskusjoner rundt om det er best å klippe seg eller ikke om man ønsker lengre hår. Litt slitte tupper går bra, men hvis tuppene blir for slitte kan det ende med at hårstråene knekker på egen hånd. Derfor kan det være lurt å klippe det vekk en gang i blant.

Masser hodebunnen din hver kveld før du legger deg

Ta deg tid til å massere hodebunnen din 10 minutt hver dag, gjerne før du legger deg. Når du masserer hodebunnen stimulerer du nemlig blodstrømmen og dette skal gjøre at håret gror raskere.

Les også: The fox eye trend: Aka Bella Hadid

Begynn å børst nedenfra og jobb deg oppover 

Dette er det mange som ikke tenker over, men hvordan du børster håret ditt har faktisk litt å si. Det er viktig å begynne nedenfra og heller jobbe seg oppover. Begynner du i hodebunnen og drar deg gjennom håret, kan det utsette håret ditt for stor skade.

Sov med fletter

Børst håret før du legger deg, og lag en løs flette. Da unngår du at håret kruser og floker seg, noe som kan slite veldig på håret over tid. 


Ikke vask håret for ofte og avslutt dusjen med et kaldt skyll

Prøv å unngå å vaske håret for ofte, dette kan forårsake at du fjerner de naturlige fettsyrene som smører håret og får det til å se fint, sunt og blankt ut. Rett før du går ut av dusjen anbefales det å gi håret et kaldt skyll. Dette bevarer fuktighet og håret vil bli mindre krusete når det tørker.

Håper disse tipsene hjelper deg! Legg igjen en kommentar om hvilke tips du anbefaler for å få lengre og sunnere hår. Vi elsker å høre fra dere, så send oss gjerne en tilbakemelding om du har prøvd disse tipsene! 💁‍♀️

Følg oss på Instagram for flere tips og oppdateringer 💋

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.