LIVSSTIL,  Relasjoner,  Spør Celeb

“Hvordan takle sjalusi?”

Hei! 

Jeg er 17 år og har vært sammen med kjærsten min i snart 1 år. Vi har det veldig bra sammen, men han har en beste venn som er jente som gjør meg veldig sjalu. De har aldri vært noe mer enn venner, og de har vært venner i mange år, så jeg må finne en måte å takle sjalusien på. Kan dere hjelpe meg? Har dere noen tips mot sjalusi? 

Hilsen sjalu jente 17

Svar fra oss

Først vil vi bare si at vi virkelig forstår deg og følelsene dine. Å være sammen med noen handler like mye om vennskap som kjærlighet, og derfor kan det være sårt å se kjæresten ha et så nært vennskap med en annen jente. Det trenger likevel ikke bety at han føler noe for henne, som han åpenbart gjør for deg. 

Emma her, har selv vært i en lignende situasjon, hvor hun til slutt endte opp med å ødelegge forholde sitt på grunn av sjalusien. Hun prøvde å ødelegge vennskapet til kjæresten sin og venninnen hans, noe som førte til at han slo opp med henne på grunn av stygg oppførsel. Derfor synses vi det er veldig bra at du har lyst til å finne måter å takle sjalusien på, fremfor å prøve å ødelegge vennskapet deres. 

Det første rådet vi ønsker å gi deg er å bli kjent med venninnen til kjæresten din. Å ha et forhold til henne kan skape en tillit dere i mellom, som igjen kan sette en demper på sjalusien. Og et lite pluss er jo at du kan bli med kjæresten din og venninnen hans når de skal finne på noe! Et råd nummer to er å snakke med kjæresten din! Ja, det kan virke dumt, men det å være åpen om sjalusien hjelper i de fleste tilfeller. Hvis han bryr seg om hvordan du føler deg vil han nok ta hensyn til deg. 

Ellers handler det ofte om å bare skjerpe seg litt. Sjalusi i små mengder kan være sunt, men blir det for mye, slik det ble for Emma og eks-kjærsten hennes, kan det ødelegge hele forholdet. Ta deg litt sammen og spør deg selv: har jeg virkelig noe grunn til å være sjalu nå, eller bare overtenker jeg? 

Håper dette kan hjelpe deg litt, 

Har du spørsmål til oss? Legg igjen en kommentar eller send oss en mail! 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *