Mat og kosthold

Søte cookies med sjokoladebiter

Er du sulten på noen søtt og digg som du kan kose deg med på en fredagskveld? Denne oppskriften gir deg gode og myke cookies – inspirert av Ida Gran Jansen.

Oppskriften gir deg ca 12 cookies. 

Dette trenger du:
  • 100g Smør
  • 1 Egg
  • 1dl Sukker
  • 0,5dl Brun farin
  • 1ts Vaniljesukker
  • 1/2ts Natron
  • 1/2ts Salt
  • En Melkerull
  • 225g Hvetemel 

♥︎ Tips: om du ikke har natron kan du erstatte det med bakepulver!

Sånn gjør du:
  • Start med å varme opp ovnen til 175 grader, over og under varme
  • Smelt smøret og la det kjøle seg ned i ca 10 minutter 
  • Når smøret har kjølt seg ned blander du smør, sukker og brun farin sammen med elektrisk håndvisp i ca 30 sekunder.
  • Ha i egget og visp i ca 10 sekunder, slik det akkurat har blandet seg.
  • I en annen bolle – eller gjerne en desilitermåler, blander du sammen mel, natron, vaniljesukker og salt. 
  • Hell melblandingen over i røren og bruk elektrisk håndvisp til å vispe sammen melen i røren. Nå skal du ha en ganske tykk deig.
  • Bruk kniv og hakk opp melkerullen i de størrelsene du ønsker på sjokoladebitene 
  • Hell over de ferdighakkede sjokoladebitene i deigen og kna de sammen. Gjerne smak på deigen for å se om den er god 😉 

“Ja, bake det er kjempegøy, men det viktigste er å smake, så deigen kan bli riktig bra!”

“Si takk og si ja, og bli med oss å smak”

  • Fordel deigen i 12 like store deler på et stekebrett
  •  Stek cookiesene i ca 10 minutt, gjerne la de få avkjøle seg noen minutter etter du har tatt de ut av ovnen.
  • Værsågod og nyt!

Swipe bortover for å se steg -for- steg bilder:

Les også: Digg middag på budsjett – Indisk Tikka Masala

Har du smakt disse cookiesene? 🍪 Hva synes du? Gjerne kommenter og husk å følg oss på Instagram!🌸 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *