Internasjonalt,  SLADDER

Sophie Elise – kåret til årets Gullbarbie

Oppdatert 12.02.21

Sophie Elise AS ble i dag kåret til årets Gullbarbie, prisen for den medie- og reklameaktøren som er best på å få ungdommer til å føle seg verst. Sammen med Sophie Elise var også appen Tiktok og klesmerket Brandy Melville nominert, men det var Sophie Elise AS som stakk av med prisen.

Vant med en overveldende andel av stemmene

Prisen blir delt ut av Redd Barna Ungdom, også kalt Press. I følge Press hadde engasjementet rundt årets kampanje vært enorm og Sophie Elise AS vant med en overveldende andel av stemmene. Begrunnelsen kan du se i denne videoen:

Sophie Elise er uenig – mener hun gjør en motsatt effekt

Jeg har fått masse tilbakemeldinger, hvor de sier «takket være deg har jeg sluttet å føle skam over seksualiteten min».

I et intervju med Nettavisen deler Sophie Elise sine tanker rundt nominasjonen. Hun ble lei seg over å ha blitt nominert og er uenig at hun får ungdommen til å føle seg dårlig. Sophie Elise hevder selv at hun gjør en motsatt effekt, da hun åpner opp om tabubelagte temaer som skam knyttet til egen seksualitet og kropp i bøkene hennes. 

Til Vg sier Sophie: “Å vinne denne prisen er ekstremt ubehagelig. At Redd Barna Ungdom velger å bruke sin merkevare, sin PR-avdeling og sine interne ressurser på å henge ut meg i mediene, det sliter jeg med å forstå” 

– Vi mener millionbedriften Sophie Elise AS må ta et større ansvar, gitt den enorme påvirkningskraften influencerbedriften har på barn og unge. Vi har ved flere anledninger forsøkt å invitere Sophie Elise AS til et møte slik at vi kan ha en konstruktiv dialog om hvordan vi mener annonseringen kan endres slik at det ikke skader barn og unges psykiske helse, men vi har ikke fått noe svar, sier Lea Mariero, leder i Press i en pressemelding.

Les også: Hvordan vet man om datingen er seriøs eller ikke?

Mads Hansens reagerer 

Samme dag som prisen ble delt ut, yret også Mads Hansen sin mening om Gullbarbie saken. 

Swipe for å se insta-storyen:

Sophie gir en aller siste kommentar til sine følgere på Instagram

Sophie, som selv har gitt flere kommentarer til saken til ulike medier, og via egne kanaler, utrykte fredag at dette ville bli hennes siste kommentar til saken. I en instagram post oppsummerte hun sine meninger knyttet til prisen og dens hensikt, og om hvordan hun mener at innholdet som får folk til å føle seg dårlig, på den andre siden kan være til stor hjelp for andre. Les kommentaren hennes nedenfor: 

– Samme bok som trigget meg i et sårbart øyeblikk, har også hjulpet flere tusen jenter. 

Swipe bortover for å se posten

Hva synes du om at Sophie Elise AS ble kåret til årets Gullbarbie? Gjerne kommenter og husk å følg oss på Instagram! ♡

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *