Skandinavia,  SLADDER

Sophie Elise får varsel om 200.000kr i bot grunnet skjult reklame for “litt.sophie”

Tidligere i dag ble det kjent at Sophie Elise AS og hennes bokforlag Strawberry Publishing får en saftig bot på grunn av skjult reklame. Boten til Sophie skal være på 200.000kr, og boten til forlaget på 300.000kr.

Instagramkontoen litt.sophie har blitt brukt til et kommersielt samarbeid

Bakgrunnen for boten skal være at Sophie i mars opprettet kontoen litt.sophie uten å varsle følgere om at den skulle bli brukt til et kommersielt samarbeid. Til sine følgere sa hun at kontoen skulle bli brukt til å dele innlegg om blant annet bøker hun leste og personlige tekster. 

Senere i år lanserte derimot Sophie bokklubben Litt Sophie sammen med sitt forlag Strawberry Publishing. Da ble Instagram-kontoen «litt.sophie» omgjort til en offisiell konto for bokklubben. På samme tid skal 4000 personer ha fått tilsendt et nyhetsbrev som inneholdt reklame for den nye bokklubben.

Dette sier forbrukertilsynet 
– I stedet for å tydeliggjøre kontoens kommersielle formål, har forbrukerne blitt forledet til å tro at kontoen var noe personlig for Sophie Elise, sier direktør Trond Rønningen i Forbrukertilsynet.
 
Forbrukertilsynet slår fast at Sofie Steen Isachsen har brutt markedsføringsloven. Videre har de konkludert med at Sophie har vært «grovt uaktsom», og at hun har brutt markedsføringsloven på flere punkter.
Dette skrev hun til følgerene sine i det første innlegget 

Hentet fra litt.sophie 

“Litt Sophie. En del av meg har alltid vært bøkene, tekstene jeg liker, og samholdet jeg har følt med menneskene som leser det samme som meg. Jeg liker enkle bøker, med et samfunnskritisk blikk, og jeg liker bøker som gjør meg til et bedre menneske. Det ønsker jeg å inspirere til her inne.

Har du aldri lest en bok? Fortvil ikke, for jeg liker bøker som alle kan lese, som har et muntlig og enkelt språk. Føler du deg ensom? Jeg håper dette kan være et sted hvor du føler litt mindre på akkurat det. Ta gjerne en liten titt på linken i bioen min, så venter noe veldig spennende for deg. Jeg har lenge ønsket å lage en møteplass å ta tak i det store “ensomhetsspørsmålet” lenge nå, og jeg tror jeg har funnet ut hvordan.

På litt.sophie kommer jeg til å dele tekster jeg liker, sitater som inspirerer meg, tanker om forskjellig og gi dere litt av Sophie som verden sjeldent får se. Instagrammen er bare en beskjeden start på et 2020 hvor jeg endelig får gitt noe ekstra tilbake.

Så, enten du liker bøker eller ikke, bli gjerne med på reisen!”

Det nevnes altså ingenting om et kommersielt samarbeid, som er grunnlaget for boten.

Kontoen er meget populær og har i dag over 20.000 følgere. 

Hva synes du om saken? Legg igjen en kommentar!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *