Bøker,  KULTUR

Sophie Elise åpner opp om underlivsoperasjon i ny bok

Sophie Elise har kommet ut med sin tredje bok “Ting jeg har lært”. Her skriver hun ting hun har lært; om å huske, om forbilder, om influensere, om sex, om kjærlighet, om å angre, om intimitet og om å elske. Boken har fått gode anmeldelser og terningkast 5 av VG. Hun har også gitt ut to andre bøker “Forbilde” og “Elsk meg”, men på sin Instagram deler hun at “Ting jeg har lært” skiller seg ut fra de to andre bøkene.

Åpner opp om underlisvopperasjon

“Ting jeg har lært” handler mye om skammen Sophie Elise hadde for sitt eget underliv. I boka skriver hun at da hun var 12 år gammel stod hun foran speilet og fantaserte om å klippe av seg kjønnsleppene. Mange år senere valgte hun å operere underlivet sitt i skjul, ikke en gang hennes daværende kjæreste visste om inngrepet. Hun fortalte det ikke til noen før lenge etterpå.

«Jeg hadde sørget for å booke operasjonen til tidlig på morgenen slik at når jeg var ferdig og hadde kommet hjem, ville samboeren min være på jobb. Da kunne jeg bare ligge i senga og forklare det med at jeg hadde menssmerter eller noe, og blødde noe enormt, og derfor måtte jeg ha et svært bind» skriver hun.

Sophie Elise håper hennes historie kan bidra til mindre skam rundt kvinners underliv. Hun skriver også at skamfølelsen ikke er borte, og at det er samtaler med andre om eget underliv som har gjort henne mer komfortabel – ikke operasjonen.

Er du interessert i å lese “Ting jeg har lært”? Boken kan kjøpes hos de fleste bokhandlere – her er link til Norli.

Husk å følge oss på Instagram ♥︎ 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *