Skandinavia,  SLADDER

Sofie Karlstad felt av Fim for tredje gang – nå er hun lei

For litt over et år siden ble hun felt for sitt samarbeid med Betakaroten Sunny Bears. Nå, litt over et år senere, blir hun felt for tredje gang, for sitt samarbeid med protein.no. 

Sofie Karlstad er likt som i fjor fortsatt uenig i “dommen”.

På grunn av kropp og utseende-fokus på Instagram 

«Ved vurderingen denne gangen, legger utvalget særlig vekt på Karlstads generelle kropps og utseendefokuserte profil på Instagram», står det i Fims pressemelding.

«Ut fra Fims retningslinjer og veiledning kan rollemodeller som er så vidt kroppsfikserte og med mange unge følgere, slik som Sofie Karlstad, ikke promotere kosttilskudd og kosmetiske inngrep», står det videre i pressemeldingen til organisasjonen. 

Samarbeidet med protein.no Sofie ble felt for
Svarer på kritikken 

«Nå må dere altså gi dere. Det vil alltids komme klager når folk som hater har fått en plattform der de blir hørt og en ellers lite respektert arbeidsgruppe blir «straffet». Her står jeg i snø med treningsklær med en preworkout, sier ikke noe feil hverken i postene mine eller storyer. Jeg legger ut en oppskrift til proteinpannekaker og viser fram en energigivende drikk. Ikke er den «seksualiserende» på noe vis heller. Det er overhodet ingenting i brudd med deres retningslinjer.», sier Sofie til sine instagram følgere. 

Dette sa hun sist gang hun ble felt 

I videoen under svarer Sofie på kritikken hun mottok for litt over et år siden, da hun ble felt for andre gang. Kort oppsummert sier hun seg ikke enig i fellelsen. Hun kritisere også FIM for å være kynisk mot influencer-bransjen i sin helhet, og påstår at FIM prøver å sette kjepper i hjulene for blant annet henne og flere andre influensere ved å spre slike saker til mediene. Hun ytrer også at hun synes det er urettferdig at noen får lov til å vise kropp og andre ikke.

“Det er bodyshaming av et type utseende” – ytrer Sofie. Dette sier flere på Jodel seg enig i.

Felt sammen med protein.no en gang tidligere

Her ble hun felt på bakgrunn av hennes uttale om at proteinpulveret var fettforbrennende.

Sofie, som ikke hadde noen intensjon om å skape kroppspress eller fremme et slankende middel, la seg helt flat når hun ble kjent med den første dommen hun fikk av FIM. 

Hva synes du om saken? Legg igjen en kommentar ❤︎

Husk å følg oss på Instagram 👋

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *