LIVSSTIL,  Relasjoner

Skal du stalke eksen hans?

Her om dagen hadde jeg en fantastisk dag sammen med min nye flamme. Vi gikk en tur i Maridalen og endte opp med å slå leir med utsikt over det nydelige maridalsvannet. Mellom de grønne trærne, og med solstråler som tittet frem mellom tretoppene tilbrakte vi noen herlige timer sammen. Fuglene kvitret, hengekøyen kom opp, og vi havnet oppi, først i hver vår side av køyen, men til slutt på samme side tett inntil hverandre. Musikken spilte fra iPhonen min, og for anledning satt jeg på en sang jeg hadde tenkt på hele dagen; “If the world was ending” av JP Saxe og Julia Michaels”. 

Fun fact: Visste du at Julia Michaels og JP Saxe er sammen i dag?

“But if the world was ending, you’d come over, right?

You’d come over and you’d stay the night

Would you love me for the hell of it?

All our fears would be irrelevant

If the world was ending, you’d come over, right?

Og der lå vi…

…helt stille i hengekøyen, og hørte JP Saxe og Julia Michaels synge om tapt kjærlighet. Jeg har det fantastisk i øyeblikket, men plutselig dukker eksen min opp i hodet mitt. Ville jeg dratt til han om jeg visste at dette var min siste dag på jorden? Nei. Det ville jeg ikke, jeg hadde blitt her, men ville min nye flamme gjort det samme? Eller tenker han på henne nå? 

Jeg har ikke stalket eksen hans enda, jeg vet hva hun heter, men det er det. Jeg vet at det ble slutt for et år siden, og igjen tenker jeg på teksten til JP Saxe: 

“It’s been a year now, think I’ve figured out how, How to let you go and let communication die out”

Jeg blir nyskjerrig. Hvordan ser hun ut? Hva driver hun med? Hvilken type er hun? Ligner vi, eller har vi noe til felles? Resten av denne dagen tenker jeg på dem. Hvorfor ble det slutt? Hvem slo opp? Og er dette noe jeg egentlig vil vite? Innerst inne vet jeg at det innebærer en viss risiko og grave etter slik informasjon. Tenk hvis hun ser ut som en engel, driver med veldedig arbeid, er dødsgod i sport eller noe annet som gjør hun til en bedre jente enn meg (på papiret så klart). 

Samme dag tar jeg opp dette med venninnene mine; skal jeg stalke eksen hans? Eller skal jeg enkelt og greit la være? 

Du må stalke henne, eller?

Venninner, akkurat i denne situasjonen er ofte like nysgjerrige som deg selv. De råder meg derfor først til å stalke henne, for sin egen vinning, men fornuftige Johanne klarer til slutt å overtale gjengen til å la være. “Det gjør mer skade enn det gjør godt, og det siste du vil er vel å se for deg fjeset hennes hver gang han snakker om henne? – melder Johanne, så ble det ingen stalking av eks denne kvelden heller. 

Dropp det hvis du er usikker

Nå skal det sies at jeg har stalket x-antall ekser på sosiale medier, enten det er mine egne, venners nye flammers ekser, eller mine egne flammers ekser. Vi vet at det ikke er en god idé, men vi gjør det likevel. Jeg leste en plass at hvis du stalker eksen er det et tegn på usikkerhet, og derfor spør jeg meg selv; er grunnen til at jeg vurderer å finne ut mer om hans eks et tegn på usikkerhet? Det er fullt mulig, for faktum er at jeg er veldig usikker på hva han faktisk føler for meg. Blandede signaler gjør meg usikker, og sanger som “If the world was ending” gjør meg nysgjerrig. 

Men jeg vet hva som er best for meg, og det beste her, nå som jeg er så usikker på hva han føler, er å la være, selv om det sitter veldig langt inne. Jeg skal ikke stalke eksen hans. Jeg skal la være. Det kommer nok en tid hvor jeg skal finne ut mer om henne, men det er ikke før jeg føler meg helt trygg på han. Han må gi bekreftelse på at han liker meg og ingen andre før jeg eventuelt kan vurdere å finne ut mer om fortiden hans.

Ikke bruk tid på å grave i fortiden, bruk heller tiden på å legge til rette for en fin fremtid. Uten kjennskap til hans tidligere forhold. For hva skal vi egentlig med den informasjonen? Han er mest sannsynlig ikke syk i hodet, som ville vært den eneste gode grunnen til å grave i fortiden hans. Så la vær, for din egen skyld. Det skal i hvert fall jeg. 

Kjenner du deg igjen? Hva hadde du gjort? 

Legg igjen en kommentar og husk å følg oss på instagram 🔥

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *