LIVSSTIL

Russ? Her er 9 smarte tips du trenger i RT

Russetiden er noe de fleste gleder seg til helt fra de starter på VGS. Noen starter planlegging av RT allerede i VG1, mens andre venter litt lenger. Uavhengig av hvor gira du er har vi laget ni smarte tips du kan få bruk for i RT. 

1. Hold sammen!

Det kan være fort gjort å miste gjengen sin i RT. Det er folk overalt og mye skjer på en gang og det å gå rundt alene beruset er ikke en god idé. Gjerne avtal med en av venninnene dine før festen at dere to skal alltid holde sammen. Da passer dere på hverandre og ingen slipper å gå alene og plutselig være helt lost i en skog.

2. Lag en felles spilleliste i gruppen

Alle har ulik musikksmak. I RT går det mye i russemusikk, men det kan fortsatt være uenigheter om hvem som skal styre musikken. Derfor kan det være en god idé å lage en felles spilleliste på spotify med sangene alle i gruppen ønsker å høre. Da er det samme hvem sin mobil det spilles fra. 

3. Bruk drikkeflaske med tut!

I bilen/bussen, eller så og si overalt er det stress å gå rundt med en kopp fylt med masse drikke. Kjøper du din egen drikkeflaske med tut, er det lett å lukke den igjen så det ikke blir så mye søl, i tillegg er det mindre sjanse for at noen klarer å putte noe i drikken din (dette er det veldig viktig å være obs på i russetiden, det finnes mange syke folk der ute!). Er du keen på å ha med masse drikke? Fyll opp en stor 1,5L flaske med drikke og bytt ut korken med en tut fra ei imsdalflaske så er du good to go!

Les også: Dette betyr kvisene dine 

4. Energibar i lommen

Tenk over hvor mye du utsetter kroppen din for på en kveld, du danser og drikker fra 20:00-06:00, mer eller mindre, og man glemmer fort hvor fort tiden går og hva kroppen din behøver. De fleste drar jo på mc’ern og kjøper seg litt junk før de drar hjem, men det holder ikke når du har gått mange timer uten noe mat med full festing og drikking. Ta deg en energibar midt på kvelden så får du litt ekstra energi og gir kroppen din litt nødvendig næring. 

Tips: Energibarer koster litt, så kanskje du kan tipse foreldrene dine om dette, så kjøper de det kanskje til deg? 😉 

5. Skaff deg en powerbank

Kommer vel kanskje ikke som noe sjokk, men tro meg, det er veldig lurt å kunne ha med seg litt ekstra strøm i tilfelle du går tom og det skjer noe. Og hvem har lyst å gå rundt uten strøm på mobilen? 

6. Parkas og ull

Det beste kjøpet mitt i RT var parkasen min. Jeg er så glad jeg hadde den parkasen i RT hvor folk bare kunne helle masse drit og drikke på den uten at jeg brydde meg, for det var jo russeparkasen min, som jeg kun skulle bruke i RT. Den var så varm og god å ha, og jeg syns det var verdt alle pengene. De er veldig dyre, men jeg kjøpte min brukt. Det er veldig mange som ligger ute for salg som du kan få tak i for en mye billigere penge! Jeg frøs aldri i RT og dette var pga parkasen min og fordi jeg tok på meg ull under dressen min. Ull er lurt på de kaldeste dagene, trust me!

7. La oss unngå en kjønnssykdom epidemi – sjekk deg før RT

Alle vet at det kan bli mye roting her og der i RT. Ikke alle gidder å bruke kondom, noe som er dumt, men sann er det bare. Det kan derfor være en god idé å sjekke seg for kjønnssykdommer før RT, så slipper man å spre klamma i hele kullet.

8. La kroppen hvile

Å drikke flere uker på rad er ikke så veldig bra, men noen velger å gjøre det. Dette er jo helt frivillig, men å utsette kroppen sin for så mye i en så lang periode er ekstremt. Du vet aldri når kroppen din sier stopp og ikke orker mer. Det er viktig å ta vare på kroppen sin, RT er bare en gang i livet, men kroppen din skal du leve med for alltid, ta vare på den ❤️

9. Ikke gå all-in?

Drikking er gøy, men ikke overdriv med å drikke for mye, det kan være veldig farlig om du mister kontroll og plutselig er du alene og detter i en grøft. Det er i tillegg mye morsommere å drikke til du er på det nivået hvor du er deg selv og har det drit gøy. Det skaper gode minner og du husker kanskje litt mer av russetiden enn hva du hadde gjort om du hadde vært sørpe dritings hele RT. 

Bruk heller ikke for mye penger før og under RT. Mange bruker å gå all-in med 10 gensere, flere hodebånd, masse klistremerker og 4 logoer. Er alt det virkelig nødvendig? Flere jeg kjenner på angrer etter de brukte så mye penger på noe som egt ikke var så viktig. Det holder vel med 2-3 gensere og heller 2 logoer i stedet for 4 😛

Håper du likte tipsene og får bruk for dem, lykke til i RT, kos deg masse og ikke drikk for mye! Gjerne se deg rundt å sjekk at alle har noen å være med, det er viktig å ta vare på hverandre ❤️

Liker du oss? Følg oss gjerne på instagram

Husk å følg oss på Intagram 🌞

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.