LIVSSTIL,  Relasjoner

Reportasje – Hvordan vet man om datingen er seriøs eller ikke?

Noen ganger kan det være vanskelig å vite om datingen er seriøs eller ikke. På den ene siden kan dere snakke sammen i timesvis, gå koselige turer og overnatte med hverandre nesten hver dag, mens på den andre har dere fortsatt begge Tinder og unngår å snakke om fremtiden for enhver pris. 

3 måneder inn, og jeg vet fortsatt ikke 

Jeg har datet min nye flamme i snart tre måneder nå, og vi gjør som de fleste andre kjærestepar; lager mat sammen, går turer, ser film, møter hverandres venner og henger regelmessig. Vi oppfører oss som et kjærestepar, men vi er ikke et kjærestepar (per definisjon). For når er man egentlig sammen? Eller enda viktigere, hvordan vet man om datingen er seriøs eller ikke?

“Hvis vi noen gang blir seriøse…”

Det finnes en god grunn til at jeg stiller meg selv dette spørsmålet i dag. Her om dagen satt nemlig jeg og min nye flamme på t-banen og småpratet litt. Vi kom inn på det litt farlige temaet familie, og før jeg visste ordet av det satt jeg og fortalte en morsom historie om pappa. “Hvis vi noen gang blir seriøse skal jeg gi han knoken første gang jeg hilser på han” – kommer det fra flammen. Jeg ler, og kommenterer at det var et veldig morsomt forslag. Jeg ser ut vinduet, mens jeg litt skuffa og forvirret tenker “er vi ikke seriøse i dag?”. 

“Vi er ikke sammen, såpass skjønner jeg, men er ikke tre måneder med dating nok til å kalle det “seriøst”?”

Så ja, nå har tankekverna blitt igangsatt av nok en kommentar fra min nye flamme. Vi er ikke sammen, såpass skjønner jeg, men er ikke tre måneder med dating nok til å kalle det “seriøst”? 

Snakker vi om fremtiden?

Senere den samme uken sitter jeg og noen venninner og nyter en en bedre middag hvor temaet seriøs vs useriøs dating diskuteres. Omsider, etter mange avsporinger og kommentarer, kommer en av venninnene mine med følgende interessante utsagn, som låt noe som det her 

“Er man seriøse snakker man om fremtiden hele tiden..”

“Når man ikke dater seriøst eller er i et useriøst forhold snakker man ikke om fremtiden. Man unngår det for enhver pris, og det blir kleint om man planlegger for langt frem i tid, fordi man rett og slett ikke vet om man kommer til å være sammen da eller ikke. Man vet ikke hvor forholdet er på vei rett og slett. Er man seriøse derimot snakker man om fremtiden hele tiden. Alt fra hvor man skal på ferie, hvor man har lyst til å bo og hva man har lyst til å gjøre, ja til og med hvor mange barn man har lyst på” 

Les også: Når er det egentlig på tide å slette Tinder?

Jeg og flammen har ikke snakket så mye om fremtiden, men vi har jo for eksempel lagt planer for neste måned. Og så vidt snakket om hva vi skal finne på i sommer, selv om det har vært på en veldig generell basis – siden ingen av oss faktisk vet om vi fortsatt er en greie da eller ikke. Helt ærlig, jeg vet fortsatt ikke hvor keen han er en gang, så hvordan i all verden skal jeg kunne svare på om vi er seriøse eller ikke? Det blir faktisk litt kleint når en av oss begynner å planlegge litt for langt frem i tid, og så vidt jeg har forstått unngår vi faktisk litt å snakke om fremtiden også.

Men hva med dokumentering av at man henger sammen, er det et sikkert tegn? 

Min yngre søster, på 20 år, mener at det å snakke og henge mye sammen på en generell basis, kombinert med det å dokumentere at man henger sammen er et sikkert tegn på at forholdet begynner å bli seriøst. Et nyforelsket par legger gjerne ut en story eller et bilde av hva de har gjort en dag, og er ikke redd for å dokumentere forholdet sitt ved hjelp av bilder og videoer. I tillegg mener hun at å slette tinder er et sikkert tegn på at datingen er seriøs, og at man holder seg til å snakke med kun den ene personen man dater.

“Et nyforelsket par legger gjerne ut en story eller et bilde av hva de har gjort en dag, og er ikke redd for å dokumentere forholdet sitt ved hjelp av bilder og videoer.”

Begge har gode poenger. Jeg og flammen dokumenterer omtrent ingenting av det vi gjør sammen, snakker nesten ikke om fremtiden, har begge tinder, men snakker ikke med andre (så vidt jeg vet), men både henger og snakker mye sammen. Så hvis jeg legger til grunn det min søster og venninnen til Elisabeth forteller meg, så er forholdet vårt en god blanding av useriøst og seriøst. 

De som snakker om følelser

“Hvis vi noen gang blir seriøse…” ble plutselig ikke så feil av flammen å melde likevel. Men så må vi også legge til grunn at alle forhold er ulike, og at min flamme, med sine commitment issues kanskje ikke er den første som melder at han dater seriøst. Selv om vi henger masse, og har det bra sammen per nå (som kanskje er det aller viktigste), så snakker vi faktisk ingenting om fremtiden, og heller ikke om følelser, noe jeg mener er et tydelig tegn på at datingen begynner å bli seriøs. Hvis man tør å åpne seg finner man fort ut om dette bærer riktig vei eller ikke.

“Vi snakker faktisk ingenting om fremtiden, og heller ikke om følelser, noe jeg mener er et tydelig tegn på at datingen begynner å bli seriøs.”

Sjekklisten – hvor seriøse er vi egentlig da mon tro? 

Så ja, hvordan vet man om datingen er seriøs eller ikke? Du bare spør. Eller så kan du bruke sjekklisten under her, som jeg så fint slengte sammen for å sjekke egen score. Hvor seriøst er datingen til meg og flammen da mon tro? Det ble 3/7 på oss – aka ikke så veldig seriøst helt enda, til tross for nesten tre måneders dating.

  • Dere snakker ikke med andre – check 
  • Dere tar bilder og videoer av hverandre (og sammen) – nei
  • Dere legger ut ting av hverandre på some – neeej
  • Dere har slettet tinder og andre datingapper – nope
  • Dere henger ofte – check
  • Dere snakker mye sammen – check
  • Dere snakker om fremtiden – neii

Mest sannsynlig snakkes vi på Tinder igjen? Tiden vil vise. 

Husk å følg oss på Instagram 🔥

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *