oppskriftlussekatter
LIVSSTIL,  Mat og kosthold

Oppskrift på deilige gule lussekatter

Ingen Santa Lucia uten Lussekatter eller? Oppskriften under gir deg 15-20 sykt gode lussekatter du kan servere til gjester, ta med på jobb/skole eller bare spise selv! Personlig spiser vi gjerne lussekatter hele året, og synes lussekatter med ekte safran er best! Dette velger du helt selv, oppskriften vår er enten med eller uten safran!

Les også: Enkel og god pastasalt m. pesto og créme fraiche

Ingredienser for 15-20 lussekatter

150g smør

5dl helmelk 

1 pakke tørrgjær

1g safran (evt 1ts gurkemeie)

150g sukker

1ts salt 

2ts kardemomme 

13dl hvetemel

❤ Hvis du bruker ekte Safran blir lussekattene mest gul (og best), men Gurkemeie er et billigere alternativ som også gir god smak

Fremgangsmåte 

1) Start med å smelte Smør. Tilsett deretter Melk og ha i enten Gurkemeien eller Safranen og rør rundt. La vesken avkjøle litt. 

2) Rør sammen mel, gjær, kardemomme, salt, mel og sukker i en bolle. Har du en kjøkkenmaskin burde du bruke denne. Dekk over bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (30-40 minutter). 

3) Strø mel på bordet og rull ut lussekattene til ønsket form. Her kan du være kreativ!  

4) Sett stekovnen på 250 grader. Legg lussekattene på et stekebrett og la de etterheve under et klede eller plast i ca 20 minutter til (ikke dropp dette steget!)

5) Visp et egg og pensle lussekattene. Pynt med rosiner og stek midt i ovnen i 5-8 minutter (avhenger av størrelse). 

6) La de kjøle seg ned litt før du spiser de. De er best når de er lunken! 

Nyt de deilige Lussekattene og husk å følge oss på instagram

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *