LIVSSTIL,  Reportasjer og intervjuer

Når er det egentlig på tide å slette tinder?

I dag tidlig fikk jeg et bilde tilsendt på snapchat fra min beste venninne, et skjermbilde av tinder profilen til han jeg har datet i snart to måneder. Hun skriver “Er ikke det er han du holder på med?” Jeg ser på skjermbildet; Status: nylig aktiv.

Min umiddelbare reaksjon var å svare venninnen min “haha jo, så gøy”, deretter ba jeg henne i halvveis desperasjon om å sveipe høyre for å se om det ble match. Dessverre ble det ingen match på dem. Enten er han ikke så aktiv, eller så er han smart nok til å sveipe høyre, slik jeg gjorde for noen uker siden når kompisen hans dukket opp i min kortstokk.

Enten er han ikke så aktiv, eller så er han smart nok til å sveipe høyre.

 

Profilen min er der, men ikke jeg

Etter to måneder med overnattinger, middager, sene kvelder og klissete meldinger har jeg selv valgt å legge vekk tinder. Jeg sveipet litt de første ukene, men den siste måneden har jeg ikke vært aktiv eller svart på en eneste melding. Profilen min er der, men ikke jeg. For hva skal jeg med tinder nå? Vi er jo eksklusive, og jeg er ikke på jakt etter noen andre. Så derfor spør jeg meg selv, og egentlig alle dere andre der ute – når er det egentlig på tide å slette tinder? 

Dette sier søster på 19

Hun satt rett ved siden av han kunne hun sveipe uforstyrret. 

Mitt første referansepunkt her blir min yngre søster. Til og med etter hun ble sammen med hennes siste kjæreste var hun fortsatt aktiv på tinder. Han brydde seg tydeligvis ikke, og selv om hun satt rett ved siden av han kunne hun sveipe uforstyrret. Hun husker ikke selv når hun slettet profilen sin, men hun husker er at tinder ikke var “noe big deal” for hverken han eller henne.

Helt annerledes i mitt forrige forhold

Mitt andre referansepunkt blir mitt siste forhold. Jeg er tydeligvis litt mer dramatisk enn min yngre søster, fordi jeg bryr meg faktisk om tinder. Helt ærlig er dette svake minner, for jeg husker ikke helt hvordan det gikk seg til at begge slettet tinder, men jeg vet at hverken han eller meg brukte det når vi hadde begynt å date, bevisst. 

Eksen min matchet ikke med noen, og status var aldri; nylig aktiv.

Profilene våre var der, men ikke vi, hvis dere skjønner. Eksen min matchet ikke med noen, og status var aldri; nylig aktiv. Og det samme gjaldt meg. Det ble en uskreven regel oss i mellom, noe jeg tror flere par kan kjenne seg igjen i. Å slutte å bruke tinder skjedde naturlig. Enkelt, ryddig og problemfritt. Uheldigvis for noen, og for meg selv at the moment, er ikke dette alltid casen. 

Dette sier 1000 nettdatere om saken 

Heldigvis for meg har jeg flere referansepunkter. Nesten tusen nettdatere har nemlig svart på dette spørsmålet i en nokså fersk undersøkelse gjort av dating appen Happn. Der svarer de aller fleste, nærmere bestemt 57 prosent, at man bør slette appen når man har blitt enige om eksklusivitet. Det vil si: når man har blitt enige om at man ikke skal holde på med andre potensielle partnere samtidig. 23 prosent mener man bør slette appen når man ikke er interessert i å se andre, mens 6 prosent svarte at de bare sletter appen om partneren ber om det. 

57 prosent sier at man bør slette appen når man har blitt enige om eksklusivitet. 

Bør man ikke slette nar man er eksklusive?

Vi er alle forskjellige, og forholder oss ulikt til å slette tinder, happn og andre dating apper. Personlig befinner jeg meg nok blant de 57 prosentene som mener man bør slette appen ved eksklusivitet, men på en annen side er jo alle forhold ulike også. Jeg og min nyeste flamme har et helt annet forhold enn meg og eksen. Derfor har jeg ikke slettet tinder selv om vi blitt enige om eksklusivitet. Kanskje det må en samtale til i vår situasjon? Eller kanskje det skjer naturlig, bare ikke like fort som det som skjedde med meg og eksen min?

Jeg kan fint deaktivere tinder, problemet er bare at han fortsatt vil være der.

Min personlige mening er i hvert fall at tinder bør deaktiveres når man ikke lenger er på jakt etter noen andre – noe som faktisk er casen for min del. Jeg kan fint deaktivere tinder, problemet er bare at han fortsatt vil være der. Og der har du problemet. Så for å svare på mitt eget spørsmål; når er det egentlig på tide å slette tinder? Dagen det er naturlig å snakke om det, altså dagen dere potensielt sett kan slette det sammen. 

 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.