Bøker,  KULTUR

Månedens bokanbefaling – “Engletreet” av Lucinda Riley

Hvis du ikke har lest en bok av Lucinda Riley enda har du noe å glede deg til. Forfatteren, som blant annet har skrevet syv søstre, orkideens hemmelighet og kjærlighetsbrevet, skriver på en måte slik at vi som lesere blir “fanget” i en egen verden. Bøkene tar oss ofte tilbake i tid og omhandler ofte flere generasjoner. I alle bøkene skriver hun om dyp kjærlighet, lidenskap og sorg. Riley trekker alltid inn historie og drama som gjør bøkene svært underholdene.

Sitat fra boken

«London, oktober 1945
Greta Simpson pleide aldri å komme for sent. Men i dag hadde hun forsovet seg til klokken var over ti, og hun skulle være på teateret klokken elleve. Men det hadde vært verdt det, selv om hun hadde måttet løpe hele den lange veien til bussholdeplassen, tenkte hun drømmende mens hun så seg selv i speilet. Hun og Max hadde danset til langt ut i de små timer kvelden før, og etterpå hadde de slentrer hånd i hånd bortover The Embankment mens solen sto opp over London. Hun slo armene rundt seg selv og grøsset av fryd ved minne om de lidenskapelige kyssene hans.»

Jakten på svaret på hvem hun en gang var

Engletreet følger Greta Morchmont gjennom skuespillerkarrieren og hvordan livet ikke alltid blir slik man håpet. Hun prøver å leve sitt eget liv gjennom datteren, som er en berømt skuespiller, noen som ender tragisk.

Les også: Månedens bokanbefaling oktober – “En liste for livet” 

Desember 1985 vender Greta tilbake til herskapshuset i Wales. Det er tretti år siden hun sist var på herskapshuset som ligger idyllisk til mellom snøkledde fjell. Etter å vært utsatt for en bilulykke har Greta fått hukommelsestap og husker lite fra fortiden. På en spasertur i det vinterkledde landskapet støter hun på en grav. Greta blir skrekkslagen da hun finner ut at den lille gutten som ligger begravet i skogen like ved huset er hennes egen sønn. Hun begynner å grave etter hvem hun en gang var og blir sjokkert over sannheten om sitt eget liv.

Dette er en spennende, sjokkerende, men også romantisk bok om kjærlighetens makt.

Boken finnes på de aller fleste bokhandlere – både i pocket og innbundet. 

Har du lest den? Legg igjen en kommentar og fortell oss hva du synes.

Husk å følg oss på Instagram 🔥

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *