Filmer og serier,  KULTUR

[luke 6] – Topp julekalendere på TV julen 2020

Det er like spennende hvert år hvilken julekalender de forskjellige kanalene sender. De aller fleste av oss savner de gamle klassikerne. Jul i blåfjell, Olsenbanden Jr., Amalies jul, jul i svingen og ikke minst snøfall er julekalendere som vi ønsker å se hvert år. NRK har ikke rettigheter til å legge ut disse, men her er en oversikt over de som er tilgjengelige på nrk.no julen 2020. I år kommer NRK med en ny adventskalender som ikke har blitt vist på tv før, nemlig stjernestøv.

NRK- Stjernestøv

Jo er en ni år gammel gutt som for første gang skal feire jul med skilte foreldre. Moren tar med seg barna til en ny by der Jo ikke finner sin plass. Han trives ikke helt til han møter “jenta på loftet”. Elly er en tøff og uredd jente med spesielle krefter som kommer fra stjernefolket som holder til i Nord. Jo og Elly blir rask venner og siden Jo kan litt om stjerner skal han hjelpe Elly å komme tilbake til folket sitt.

Stjernestøv ser ut som en koselig, varm og spennende historie som kan passe til liten og stor. Vi gleder oss hvertfall til å få julestemning hver kveld i hele desember med denne serien. Første episode legges ut på NRK- tv 1.desember. 

Julekalendere du kan se på NRK- TV i adventstiden er: 

  • Jul i skomakergaten 
  • Theodors jul 
  • Amalies jul 
  • Humorkalender 
  • Vertshus den gyldne hale
TV 2 – Tinkas juleeventyr 

På TV2 i år kommer vi til å se “Tinkas juleeventyr”. Dette er opprinnelig en dansk serie som handler om Lasse og nissen Tinka. Tinka har mistet magien sin og vi følger henne fra hun er er liten til hun blir voksen. Serien har fått 7,1 på IMDB og har vært svært populær de siste årene.

TV 2 Zebra – The Julekalender 

The Julekalender er en gammel slager som har gått på skjermen i mange år. For flere har det blitt en juletradisjon å se denne i adventstiden. Vi følger Hansi, Fritz og Gynter i jakten på nøkkelen som holder liv i Good Old Gammel Nok. Vi får selvfølgelig også et gjensyn med Gjertrud og Olaf. Du kan også se episodene på TV2 Sumo.

Netflix

Netflix har ingen julekalender, man de har så mange julefilmer så du kan se en ny julefilm hver dag i hele desember. Noen av filmene er skikkelig B-filmer. Men lett underholdning, og med julesanger, nisser og amerikansk julepynt kommer men i skikkelig julestemning. Filmer som blant annet juleprinsen, holidate, prinsessen og dobbeltgjengeren 2 og 12 gifts of christmas.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *