Mat og kosthold

Luke 14 – Spiselige julegaver

Førjulstiden er noe av det koseligste som finnes. Vi pynter til jul, har juleverksted, juleshopping og ikke minst finnes duften av julekaker både hjemme og på cafeer. Ventetiden kan for noen være bedre enn selve julen, men for noen er førjulstiden bare stress med tanke på gaver. Er du lei av julegave-press? Og dyre julegaver som du bruker evigheter på å finne (og ikke minst pakke inn) som bare blir revet opp på sekunder og lagt i et hjørne?

Hjemmelagde julegaver er virkelig i vinden, og til de som har alt er spiselige julegaver alltid en vinner. Du kan lage cookies, brownies eller havrekjeks helt ferdig så det bare er å pakke opp å spise. Eller så kan du lage klart alle ingrediensene slik at det bare er et par dl med væske eller noen minutter med steking som skal til.

Under finner du oppskrifter på en rekke deilige spiselige julegaver. Det er koselig å gi og koselig å få. Og det er et enda større pluss hvis de ser bra ut. For å gjøre det enda litt mer personlig kan du henge på litt pynt eller en fin sløyfe på krukken. Du kan også henge på en lapp med ingredienser og fremgangsmåte. Dette er en perfekt julegave til en venninne eller kanskje en i familien, og kanskje du får en smak selv også. Min personlige favoritt er “sjokoladecookies”.

Sjokoladecookies

  • 250 gram hvetemel
  • ½  ts bakepulver 
  • ½  ts salt        
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gram brunt sukker
  • 125 gram hvit sukker
  • 125 gram hakket kokesjokolade

INGREDIENSER SOM GAVE-MOTTAKER MÅ TILSETTES SELV

80 gram smeltet smør

1 stk egg og 1 stk eggeplomme

Fyll krukken som vist på bilde. Pynt kroken og skriv ingrediensene og fremgangsmåten på en lapp.

Slik gjør du: 

Smelt smøret, avkjøl og bland inn eggene. Bland alle de tørre ingrediensene og rør. Bland deretter alt sammen og vend inn sjokoladebitene. Rull deigen til en pølse og skjær i skiver. Klapp kakene flate på et brett før steking. Ha kakene i ovnen i 7-10 min på 170 grader. 

Varm sjokolade

  • 120 gram mørk kokesjokolade 
  • 2 ss kakaopulver
  • 4 ss hvit sukker 
  • ½ ts vaniljesukker 
  • 1 håndfull minimarshmallows
  • INGREDIENSER SOM GAVE-MOTTAKER MÅ TILSETTES SELV

    1 liter lettmelk eller helmelk

Fyll krukken som vist på bilde. Pynt kroken og skriv ingrediensene og fremgangsmåten på en lapp.

Slik gjør du:

Fjern marshmallowsen fra krukken. Ha alle tørre ingredienser i en kjele og hell over melken. Kok opp under omrøring til sjokoladen er smeltet. Server med minimarshmallows som topping.

Oreo brownies

  • 250 gram hvetemel
  • 2 ss bakekakao 
  • 150 gram hvit sukker 
  • 2 ts vaniljesukker
  • ½  ts salt 
  • 150 gram brunt sukker 
  • 150 gram kokesjokolade 
  • 10 stk oreokjeks

INGREDIENSER SOM GAVE-MOTTAKER MÅ TILSETTES SELV

  • 150 gram smør 
  • 4 stk egg

Fyll krukken som vist på bilde. Pynt kroken og skriv ingrediensene og fremgangsmåten på en lapp.

Slik gjør du: 

Smelt smøret sammen med sjokoladen. Tilsett eggene, og rør inn sukker, vaniljesukker, bakekakao, salt og hvetemelet til en jevn deig. Deretter vender du inn halvparten av oreobitene, spar noen til å ha oppå kaken.

Amerikanske pannekaker

  • 175 gram hvetemel 
  • 1 ½  ts bakepulver 
  • 1 ½  ts natron
  • ½ ts salt 
  • 2 ss sukker 
  • 100 gram kokesjokolade

INGREDIENSER SOM GAVE-MOTTAKER MÅ TILSETTES SELV

  • 50 gram smør
  •  2 dl helmelk 
  • 2 stk egg

Fyll krukken som vist på bilde. Pynt kroken og skriv ingrediensene og fremgangsmåten på en lapp.

Slik gjør du:

 Smelt smøret. Tilsett melken og eggene. Ha det tørre i en bolle og hell væsken over og rør godt. La røren stå å svelle i ca. 15 minutter for rett konsistens. Stek pannekakene i ca. 15 cm diameter til de er gyldne på begge sider og sjokoladebitene er smeltet.

Sjokolademuffins

  • 150 gram sukker
  •  250 gram hvetemel 
  • 2 ts bakepulver 
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 2 ss kakao 
  • 50 gram sjokolade til pynt

INGREDIENSER SOM GAVE-MOTTAKER MÅ TILSETTES SELV

  • 50 gram smør 
  • 1 egg 
  • 1 dl melk

Fyll krukken som vist på bilde. Pynt kroken og skriv ingrediensene og fremgangsmåten på en lapp.

Slik gjør du: 

Smelt smøret og bland inn melken, sukker og egget. Bland inn det tørre. Ha i muffinsformer og dryss over sjokoladebitene på toppen. Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter.

Har du prøvd noen av oppskriftene? Legg igjen en kommentar og husk å følg oss på Instagram 🎁

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *