LIVSSTIL

Hvordan spare penger – tipsene som fyller opp sparekontoen

Flere synes det er vanskelig å spare penger, spesielt oss unge. Vi drar kortet hele tiden, både når det gjelder viktige ting, men også uviktige ting. Vi er veldig flink til å kjøpe mat ute, shoppe både på nettet og i butikker, og vi tenker oss ikke alltid om før vi godkjenner betalingen. Påvirker dette økonomien din? Ønsker du å spare litt penger? Da burde du lese videre!

Hørt om smart sparing?

De fleste banker har Smart Sparing for oss unge. Vi drar kortet hele tiden, vi kjøper mat, klær, sminke og jeg vil påstå at oss unge trolig ikke er de mest økonomiske. Smart sparing er derfor helt genialt for oss. Hver gang du drar kortet vil banken automatisk trekke et lite beløp. Dette beløpet bestemmer du selv, det kan være 5kr, 10kr, 15kr, mer eller mindre. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye du kan spare på dette enkle tiltaket!

Lag et budsjett

Det å lage et budsjett kan spare deg for mye sløsing. Finn ut hvilke utgifter og inntekter du har i måneden og fordel dette utover. Videre kan du sette inn hva du skal bruke på ulike ting, som fritid, klær/sminke, mat, regninger og lignende. Dette gjør at du får kontroll på egen økonomi og dermed blir det også lettere å spare! 

Regn ut alle faste utgifter og sett av disse

En annen god idé er å regne ut alle faste utgifter du har i måneden, slik du får kontroll og vet hva du kan bruke på andre ting. Opprett en egen konto for faste utgifter, slik det kun ligger penger du faktisk kan bruke på brukskontoen din.  

 

Må du virkelig ha det?

Tenk deg gjerne om to ganger før du drar kortet; for trenger du egentlig denne genseren eller den burgeren? Det er lett å sløse med penger, og dette kan fort ende opp i høye summer. Derfor, tenk deg om; du kan vel heller spise når du kommer hjem, og du har vel egentlig nok klær?

Les også: Dette betyr kvisene dine – og slik blir du kvitt de

Sett av et fast beløp i måneden

Det kom vel ikke som et sjokk dette tipset, men det å bare sette av et lite beløp i måneden kan utgjøre en stor forskjell på lang sikt. Det må ikke være et beløp på flere tusen kroner, bare 200 kroner kan gjøre en forskjell, bare vent å se!

Økonomi er ikke lett, men vi håper du fikk noen gode tips til hvordan du kan spare litt penger og få litt mer styr på økonomien din. Husk: litt sparing er bedre enn ingen sparing!

I mellomtiden kan du gjerne sjekke ut vår Instagram konto 🎉

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *