LIVSSTIL,  Relasjoner

Hvordan slå opp med kjæresten – råd og tips

Synes du det er vanskelig å slå opp med kjæresten? Er du redd for å såre han/henne? Og finnes det egentlig “en bra måte” å slå opp på? Dette er noe som er veldig vanskelig for de fleste, og det er ikke bare én fasit, men vi har likevel noen tips som kan hjelpe deg på veien. 

Ikke utsett det

Det kan være sårende for partneren din om du går rundt å later som om alt er bra

Når du skal slå opp med kjæresten kan det være lett å utsette det. Mange synes det er vanskelig, og er redd for å såre den andre. Det kan også være sårende for partneren din om du går rundt å later som om alt er bra, selv om dere begge kanskje merker at alt ikke stemmer. Dette kan gjøre at han/hun går rundt og bare blir mer usikker. Det beste for begge er at du forteller det så fort du har mulighet, slik dere ikke trenger å være i et forhold hvor den ene egentlig ikke ønsker å være i et forhold lenger. 

Face to face 

Å slå opp over Snapchat eller melding er veldig upersonlig og feigt. Det aller beste er å gjøre det face to face slik dere får snakket ut ordentlig og at begge blir forstått. 

Hvordan skal man gå fram?
Hvor skal man begynne, hva skal man si? Det lureste er å planlegge hva du skal si på forhånd. Still deg selv spørsmålet; hvordan ville du ønsket at noen andre skulle ha hatt en slik samtale med deg? 

Gjerne start med noe positivt, fine minner dere har sammen eller kvaliteter ved han/henne. Takk kjæresten din for alt det positive du har fått. Videre kan du si for eksempel “Jeg er veldig lei for det, men følelsene mine er ikke der lenger”, om det er dette som er den eventuelle grunnen. Avslutt gjerne med å si at det ikke er kjæresten din det er noe galt med, men at det er følelsene dine som har endret seg, og at du ønsker han/hun det beste videre i livet.

Lytt til kjæresten din

Under selve samtalen er det viktig å lytte til hva kjæresten din har å si. Det kan være alt i fra mange spørsmål eller tanker om hva han/hun mener om saken. Det kan hjelpe den andre å forstå hvorfor du vil gjøre det slutt, som også gjør det lettere å håndtere bruddet på en god måte i ettertid. Veldig mange som blir dumpet henger seg opp i “hvorfor”. Her kan det lønne seg å være litt forberedt på hva du skal si.

I tillegg vil en god samtale om bruddet gjøre det mindre kleint, spesielt om du møter han eller henne ved en senere anledning. 

Unngå “Jeg trenger en pause”

Det er lett for mange å heller komme med “Jeg trenger en pause” isteden for å faktisk slå opp. Om du er sikker på at å slå opp er det rette valget, og at du ikke ser en fremtid med kjæresten din lenger, er det lurest å slå opp med en gang. Hvis du velger å sette forholdet på pause, kan ting misforstås, og kjæresten din kan bli såret over å se deg med andre. I tillegg gir du han/henne falske forhåpninger om at det kan bli dere to igjen. 

Det er bedre å bare bli ferdig med det (med mindre du faktisk er usikker da). 

Det beste for både deg å (eks)kjæresten

Husk at du gjør det riktige med å slå opp. Det kan gjøre vondt lenge etterpå for begge parter, men jo fortere du avslutter forholdet, jo fortere kommer dere over hverandre. 

Hvordan slå opp – “listen”
  1. Ikke utsett det.
  2. Slå opp face to face.
  3. Planlegg hva du skal si på forhånd.
  4. Lytt til kjæresten din.
  5. Unngå “Jeg trenger en pause”.
  6. Å slå opp er det beste for både deg og (eks) kjæresten. Husk det!

Trenger du flere råd? Du kan alltid sende inn problemet ditt til cathrine@celeb.no og få det løst i spalten vår Spør Celeb. 

Husk å følg oss på Instagram ❤︎

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *