Guttepanelet,  SPALTER

#2 – Gutta svarer på spørsmål om UTROSKAP

Velkommen til Guttepanelet! I denne spalten får du servert svarene på spørsmålene vi jenter lurer på. Vi har vært så heldig og fått med fire herlige gutter, som kommer til å svare spørsmål om alt fra sex, dating, utroskap og mye mer. Guttepanelet består av Brage (23), Daniel (19), Erlend (19) og Herman (22). Spalten publiseres en gang i måned, med ulike temaer for hver gang. Denne måneden er temaet Utroskap. Er du usikker på hvor grensen går når det gjelder utroskap, eller hva gutta syns om utroskap? Svarene finner du her.

Hvor går grensen til utroskap? Er man for eksempel utro hvis man kysser noen andre på fest, eller snapper med noen bak ryggen til kjæresten?

“Jeg mener grensen til utroskap går om din partner har kysset noen andre eller gjort noe intimt med en annen.”

Brage (23): Grensen går der begge parter har blitt enige om. Dersom begge synes det er greit å kysse andre er det helt lov. Om du må lyve eller gjemme at du gjør noe med andre, er ikke det helt godkjent. Det er viktig at begge forstår hva den andre synes er greit eller ikke.

Erlend (19): Jeg mener grensen til utroskap går om din partner har kysset noen andre eller gjort noe intimt med en annen. Å snappe eller sende drøye meldinger til noen vil jeg ikke si er samme som å være utro. Det er ikke gøy å få høre at kjæresten din har snappet en annen og vært “flørtete” over chat. Det ville jeg tatt opp med kjæresten min. Jeg hadde blitt veldig skuffet hvis noe slikt hadde skjedd, men det er fortsatt ikke å være utro i min mening. 

Daniel (19): Om du kysser noen andre så er det utroskap, det er ingen tvil om det. Over Snapchat spørs hvordan man snapper, om det er flørting eller mer, er det også utroskap.

Herman (22): Kyssing er nødvendigvis ikke utroskap, men ved at man åpner den døren vil det kanskje være kortere vei til å gjøre noe mer en annen gang. 

Hva tenker dere om folk som tilgir utroskap?

Brage (23): Jeg tenker at folk som tilgir utroskap ofte legger opp til at de tillater slikt igjen. Det spørs selvsagt på alvorlighetsgraden. Det er lettere å tilgi et kyss enn å hvis noen hadde gått all the way.

Erlend (19): Hadde aldri klart å tilgitt det selv, personlig mener jeg at å være utro er å bryte en tillit som du har bygd opp til en person på et nivå som ikke kan tilgis. Så det jeg tenker om folk som tilgir utroskap er at de er enten desperate eller så stupforelsket i partneren sin at de er villig til å være i et forhold selv om den personen som er utro ikke er til å stole på.

Daniel (19): Jeg er ikke enig i det. Jeg ser på det slik at om personen er utro en gang, kan h*n fort gjør det igjen.

Herman (22): Jeg tenker at de er tøffe mennesker, for det skal mye til for å tilgi noe som kan gjøre så vondt.

Når mener dere det er innafor å tilgi utroskap?

Brage (23): Det å tilgi utroskap er subjektivt. Dersom det har skjedd gjentatte ganger er det vanskeligere å tilgi, selv om det kun er et lite kyss.

Erlend (19): Som sagt jeg hadde nok aldri tilgitt utroskap generelt og jeg mener selv at når noen er utro er det like greit å bare gjøre det slutt. Hadde det skjedd en hendelse som var ufrivillig fra partneren min sin side, hadde jeg tilgitt det.

Daniel (19): Kan «tilgi» det om jeg føler for det, men jeg hadde aldri vært i lag med den partneren igjen.

Herman (22): Jeg selv hadde nok ikke klart å tilgi, for det vil alltid ligge en liten tvil om at det kan skje igjen.

 

Når mener dere det er uaktuelt å tilgi utroskap?

“Det er hardt, men når noen bryter den tilliten tror jeg ikke jeg hadde klart å stole fullt og helt  på personen igjen.”

Brage (23): Jeg mener det er uaktuelt å tilgi dersom det går bak min rygg, og min kjæreste ikke forteller det til meg. Dersom jeg må finne det ut på egenhånd er det et enda større tillitsbrudd.

Erlend (19): Jeg mener det ikke er verdt å tilgi utroskap generelt.

Daniel (19): Om personen mener at det er min feil at jeg var utro.

Herman (22): Jeg hadde nok klart å tilgi et kyss, men noe mer enn det hadde jeg ikke klart å tilgi. Det er hardt, men når noen bryter den tilliten tror jeg ikke jeg hadde klart å stole fullt og helt  på personen igjen.

Hva tenker dere om utroskap?

Brage (23): Utroskap er uakseptabelt. Dersom noen er utro mot meg vet jeg at den personen ikke setter meg like høyt som jeg gjør tilbake. Jeg vil ikke være med noen som ikke vil være like mye med meg.

Erlend (19): Jeg tenker at utroskap er forkastelig. Jeg syns at hvis man vil ha noe nytt burde man gjøre det slutt først. Man burde ha såpass respekt for sin partner å ikke gjøre noe slikt før forholdet er over.

Daniel (19): Utroskap er uakseptabelt. Vi er tross alt mennesker som ønsker å finne noen vi kan vær med for alltid og som vi kan stole på.

Herman (22): Jeg tror utroskap kommer av at man kanskje ikke er helt ærlig med kjæresten. Om man er ærlig med kjæresten sin vil man kunne klare å snakke om at man kanskje ikke har like mye følelser for h*n lenger. Jeg tror utroskap ofte kan være en unnskyldning for at man har mistet følelser for partneren.

Tror dere gutter er mer utro enn jenter? (begrunn gjerne svaret

Brage (23): Jeg tror det er helt jevnt over kjønnene. De som er utro er rett og slett de som kjeder seg av den andre personen, og det er ikke bestemt av kjønn.

Erlend (19): Ja, jeg tror gutter er mer utro enn jenter. Da gutter tenker sjeldent gjennom konsekvenser på samme måte som jenter gjør og jenter vokser også fortere mentalt enn gutter.

Daniel (19): Det jeg oftest ser på fest er jenter som er utro. Jeg har også snakket med jenter på fest som ligger i et hjørnet og gråter fordi typen har vært utro. Så jeg kan helt ærlig ikke begrunnet svaret, men det finnes stort sett en statistikk på alt.

Herman (22): Jeg vil nok tro det er ganske jevnt. Tror heller det går på hvem som mister følelser først.

Hvis deres partner hadde vært utro (hatt sex med en annen på fest) – hva ville dere gjort?

Brage (23): Slått opp på stedet og kastet henne ut.

Erlend (19): Hvis jeg hadde vært i den situasjonen hadde jeg gjort det slutt med henne, hentet tingene mine og sikkert kuttet kontakten med henne.

Daniel (19): Hadde slått opp så fort jeg fant ut av det, uten tvil.

Herman (22): Jeg hadde nok aldri klart å tilgi henne, fordi jeg hadde vært bekymret hver gang hun dro  på fest. Jeg hadde nok slått opp med henne, fordi det tror jeg er det beste for begge.

Hvorfor tror dere folk er utro? Trenger det å være problemer i forholdet, eller ka det skyldes andre ting?

Brage (23): Om den andre personen kjeder seg i forholdet, og spenningen ved det «forbudte». 

Erlend (19): Jeg tror alle som er utro mangler noe i forholdet som de håper å finne i noen andre. Det kan sikkert skyldes mange ting som for eksempel hevn, sjalusi, sinne eller kanskje bare mangel på sex. Men jeg tror på ingen måte at noen som har det kjempebra i et forhold velger å være utro mot sin partner helt uten en grunn.

Daniel (19): Min mening er at det ikke finnes unnskyldning for utroskap, folk skylder på forskjellige ting. Det beste hadde vært om partneren hadde beklaget og ikke skyldte på noe annet.

Herman (22): Jeg tror ofte at man lengter etter noe man ikke får i forholdet man har selv, eller at man mister følelser for den andre personen. Da ser man nok mer etter hva man kunne fått med andre.

Er det innafor å ligge med andre når man holder på? Hvor går grensen til utroskap i startfasen?

“Om man holder på med noen skal man helst prøve å holde seg til en av gangen og la være å ligge med andre.”

Brage (23): Dersom jeg er klar på at jeg vil ha denne personen, og at denne personen vet dette så er det ikke innafor. Hvis det er en liten flørt du er usikker på hva du vil med, og den andre personen føler det samme, da mener jeg kjør på.

Erlend (19): Både ja og nei. Jeg mener at om man holder på med noen skal man helst prøve å holde seg til en av gangen og la være å ligge med andre. Dette for å unngå å skape unødvendige konflikter og krangler. Hvis man er usikker på om det er innafor ville den du holder på med sikkert satt pris på at man spør hva de føler om det. Grensen min går hvis min partner hadde lagt med noen andre etter at vi hadde snakket om at vi skulle prøve å forholde oss til bare hverandre i startfasen. Jeg ville nok sluttet å tro at det kunne blitt noe seriøst senere om det hadde skjedd.

Daniel (19): Om du holder på med noen så er det ikke innafor. Men siden dere ikke er i lag så kan man ikke bestemme over den andre personen, men dette er forskjellig fra person til person.

Herman (22): Her føler jeg det handler om hvor forskjellig man føler. Føler man litt for den man dater, så vil man selvfølgelig ikke ha lyst til å gjøre noe med noen andre. Så jeg vil ikke si det er utroskap i starten, fordi om man virkelig bryr seg om den andre personen vil man ikke date andre samtidig. 

Finnes det noen måter å unngå at utroskap skal skje?

Brage (23): Ikke ved å stalke kjæresten i hvert fall. Vær åpen og prat om alt. Hvis dere er flinke til det, kommer det aldri noen krangel eller misnøye.

Erlend (19): Nei det tror jeg ikke. Det går an å minske sjansen for at det skjer ved å gi tillit til partneren sin og få den personen til å stole på deg og bry seg om hva du føler. Dette kan gjøre at partneren din ville fått dårlig samvittighet og heller unngått å være utro. Der vil dessverre alltid være en sjans for at partneren din kan være utro mot deg. Bare ved et raskt google søk finner man ut at 1 av 4 nordmenn er utro, det er skremmende høye tall så man kan aldri være helt hundre prosent sikker.

Daniel (19): Finn en partner som du kan stole på, som er ærlig og snill.

Herman (22): Det som jeg tror hindrer det er å snakke med partneren om alle problemer. Problemene blir bare liggende dersom man ikke tar de opp, og da kan det føre til at de bare forverres.

Hadde det betydd noe for deg om en jente du var keen på hadde vært utro i et tidligere forhold?

Brage (23): Ja. det er et rødt flagg, og jeg må justere forventningene mine derfra. 

Erlend (19): Helt ærlig så tror jeg at jeg ville passet litt bedre på men jeg hadde ikke unngått henne fordi jeg var redd for at hun skulle vært det mot meg.

Daniel (19): Det hadde 100% betydd noe for meg, men jeg er villig til å se forbi det.

Herman (22): Ja det hadde det. Jeg hadde hele tiden tenkt på at hvis hun har gjort det før, hvorfor skal hun ikke kunne gjøre det mot meg også. Jeg ville tenkt at hvis hun finner noen som er bedre enn meg kunne hun bare droppet meg for den personen.

Leserspørsmål:

Hei! Kjæresten min lå med en annen jente når vi holdt på. Det var tre uker inn i dating perioden vår, så jeg har valgt å tilgi han for dette. Han hadde ikke like sterke følelser for meg da, som nå, og han angrer veldig på valget han gjorde. Jeg synes likevel det er vanskelig å akseptere det han har gjort, og sliter veldig med å legge det bak meg. Vi hadde det veldig fint i starten, og jeg synes det er rart at han valgte å ligge med noen andre. Til info fant jeg ut av dette fem måneder senere. Synes dere jeg har gjort det rette ved å tilgi han? Hva ville dere gjort om dere var i min posisjon?

Brage (23): Det spørs hvor «hardt» dere datet. Er det snakk om at dere var med hverandre hver dag? En gang i uken? Siden det var såpass tidlig er det ofte ganske vanskelig å finne ut hvor seriøst forholdet er. Hvis han viser gode tegn på anger og gjør opp for seg så ville jeg tilgitt det, men det ville gitt enda større konsekvenser dersom han skulle gjort det igjen.

Erlend (19): Jeg tror du gjorde det rette ved å tilgi han for det. Når det er så tidlig i startfasen tenkte han kanskje at dette ikke var noe stor greie og han visste sikkert ikke at dere skulle bli kjærester eller hva du tenkte om at han lå med noen andre. Derfor synes jeg kommunikasjon er nødvendig, til og med i startfasen. Det er som det jeg nevnte tidligere en litt kjip situasjon som kommer i følge av at noen ligger med andre før dere har avklart hva dere er eller hva dere egentlig føler for hverandre. Jeg tenker at dette er en situasjon som helt sikkert vil gå seg til etter tid og jeg forstår godt at du synes det er vanskelig å legge det bak deg. Om jeg var i dine sko hadde jeg sikkert blitt litt skuffet og sannsynligvis spurt hvorfor kjæresten tenkte det var en god ide der og da. Jeg hadde kanskje også vært litt furten på toppen av det hele og kranglet litt over situasjonen. I bunn og grunn ville jeg sannsynligvis tilgitt dette selv siden kjæresten din viser at han angrer seg og at han ikke hadde like sterke følelser for deg da som nå. I tillegg var han kanskje usikker på om dere ville funke i lag etterhvert og at det sikkert ikke var noen big deal der og da siden dere ikke var sammen.

Daniel (19): Vanskelig og si, på den ene siden har dere vært ilag lenge, blitt godt kjent, blitt forelska og levd et «fint liv»? Han har jo holdt det hemmelig for deg såpass lenge men hvis dere har det fint i lag nå så kunne dere fortsatte og sett hvordan følelsene blomstrer fremover.

Herman (22): Jeg syntes det er riktig å tilgi han for det siden det var såpas tidlig i datingen. Jeg hadde nok gjort det samme om jeg hadde vært i den posisjonen. Det jeg tenker ved det er at han kanskje ikke helt visste hvor følelsene sine lå, og fant ut etterpå at han følte det bare var galt å gjøre som han gjorde. Han kunne jo bare valgt å være med hun andre om han ikke hadde følt noe
mer for deg.

Neste måned er temaet “Turn-offs og Turn-ons”. Hvordan ser drømmedama ut, og hva er det værste man kan gjøre på date? Lurer du på dette, eller noe annet innen tema?  Kommenter eller send inn spørsmål til cathrine@celeb.no, så svarer kanskje guttene på spørsmålet ditt. Du er selvfølgelig anonym! 

Husk å følge oss på Instagram!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *