Guttepanelet,  SPALTER

#1 – Gutta svarer på spørsmål om STARTFASEN

Velkommen til Guttepanelet! I denne spalten får du servert svarene på spørsmålene vi jenter lurer på. Vi har vært så heldig og fått med fire herlige gutter, som kommer til å svare spørsmål om alt fra sex, dating, utroskap og mye mer. Guttepanelet består av Brage (23), Daniel (19), Erlend (19) og Herman (22). Spalten publiseres en gang i måned, med ulike temaer for hver gang. Denne måneden er temaet startfasen. Er du usikker på hvordan du skal gå frem når du akkurat har begynt å snakke med en gutt, eller lurer du på hva som er sikre tegn på at en gutt er interessert? Svarene finner du her. 

Om en fyr ikke tar initiativ selv, trenger det å bety at han ikke er interessert?

Brage (23): Så absolutt ikke! Det er mange som er sjenerte eller ikke vet hvordan man skal gå frem. Gutter viser gjerne slikt på forskjellige måter, noen er mer tydeligere enn andre. Hvis du er usikker, kan du jo be han med på å gjøre noe gøy?

Daniel (19): Selvfølgelig ikke, noen gutter er redd for å ta initiativet, andre vet muligens ikke hvordan eller hvor han skal starte.

Erlend (19): Nei ikke nødvendigvis. Jeg personlig tar sjeldent initiativ, men det betyr ikke at jeg er uinteressert. Jeg liker bedre at jenta tar initiativ, da jeg er vant til at jeg ikke trenger å ta så mye initiativ selv. På en annen side hvis gutten aldri tar initiativ til noe som helst selv om du hadde ønsket det, anbefaler jeg å snakke med han om det. Kanskje tenker han ikke over det selv og ikke er vant til å ta noe særlig initiativ.

Herman (22): Nei det trenger ikke bety det. Det kan bare være at gutten er litt usikker på seg selv og ikke helt vet hvordan han skal gå frem.

“Du kan merke at gutter virker interessert i måten de snakker med deg på.” 

Hva er sikre tegn på at en gutt er interessert i noe mer?

Brage (23): Dette kommer helt an på hvem det er snakk om, og hvor mye «noe mer» betyr. Dersom det er snakk om fra venn → kjæreste, så er det tegn som:

  • Han sitter ofte så nære deg som mulig og så ofte han kan.
  • Han snur seg sjeldent fra deg.
  • Han viser interesse for det du er interessert over. Dette er for å komme nærmere deg.
  • Han smiler så å si hele tiden når du er i nærheten.

Erlend (19): Noen sikre tegn på at han vil noe mer er ofte at han vil møte deg hver gang det er mulig. Dere snakker nesten daglig i telefonen i flere timer, dere snapper om alt mulig og at han flørter med deg. Det vil jeg si er noen av de vanligste tegnene på at han er interessert i noe mer.

Daniel (19): Du kan merke at gutter virker interessert i måten de snakker med deg på. De kan ofte tulle og plager deg litt, og andre gutter kan oppfører seg som seg selv rundt jenten de er interessert i.

Herman (22): Et ganske sikkert tegn kan være at gutten begynner å stille litt flere dypere spørsmål om jenta og følger opp disse spørsmålene med nye spørsmål. Dette er et tegn på at han har lyst til å bli mer kjent enn kun det overfladiske.

Hva er turn-offs i startfasen? Hva burde vi IKKE gjøre?

Brage (23): Dette er igjen noe som avhenger av hvilken type person det er snakk om. Det som ofte kan være turnoff for meg generelt er småting. For eksempel å kaste søppel, eller ikke ta hensyn til andre. Dersom jeg hører at jenta snakker stygt om folk generelt er et godt tegn på at dette kan skje med meg også, og ikke driv med «leker». Jeg mener at det sjeldent fører til noe godt dersom man ikke er åpen med hverandre og kommunisere r godt.

Erlend (19): Dere må ikke finne på å avlyse ting i siste liten, det er noe av det mest irriterende som finnes. Dere burde ikke være på andre når dere holder på. Dette får det til å virke som dere er mer interessert i noen andre. Ikke bli sint over småting som ingen andre ville brydd seg om. Sist men ikke minst, ikke lat som dere er noe dere ikke er. Dette sier seg selv; en jente med mye selvtillit er selvfølgelig bra, men så mye at det er irriterende og at dere skal virke bedre enn alle rundt dere er unødvendig, ingen liker det.

Daniel (19): Personlig liker jeg ikke når motsatt partner venter med å svare over snap eller melding, det gjør det vanskelig å ha en samtale. Snakke om andre gutter eller ekser er også en turn-off.

Herman (22): Jeg synes det kan være turn off om en jente sender veldig mye meldinger og alltid skal vite hvor man er til enhver tid. Det er hyggelig å få meldinger, men blir det for mye, kan det kan fort bli masete.

Hvis man starter med å snappe, når er det naturlig å spørre om å møtes? Burde jenter ta initiativ til det?

Brage (23): Det å snappe for å møte noen er litt vanskelig. Det letteste er å invitere til noe offentlig eller sosialt. Når det gjelder dette så kan man invitere akkurat når man føler for det. Det er ikke noen gitt fasit på når man kan gjøre sånt. Dersom du vil møte han alene anbefaler jeg å bli litt bedre kjent først, for å finne ut hva slags person dette er. Det er viktig å ta vare på sikkerheten først dersom du vil møte en ukjent fyr i en bakgate lørdag kveld! Når det er snakk om jenter bør ta initiativ til slikt så er svaret ja. Å ta initiativ er sexy, og det å vise at du har selvtillit nok til å spørre om slikt gjelder likt for jenter som det gjør for gutter.

Erlend (19): Jeg selv hadde satt pris på det om ei jente hadde tatt initiativ til det. Jeg tror at etter en til to uker med mye snapping er det naturlig å spørre om å møtes.

Daniel (19): Å spørre om å møtes er naturlig, det skjer når du eller motsatt føler dere er klare. Det er ingen fast bestemmelse på hvem som burde ta initiativet.

Herman (22): Jeg synes det er litt sånn når man føler det er naturlig. Man bør føle at man kjenner personen litt før man spør eventuelt, kanskje ha et par interne vitser.

Hvis gutten er treg med å svare, betyr dette at han ikke er interessert?

“Jeg bruker vanligvis noen timer på å svare, uavhengig om jeg er interessert eller ikke.”

Brage (23): Det kan bety mye. Som regel er det et godt tegn på at han ikke er interessert, men det kan også bety at han generelt er mye opptatt, eller at han bare ikke er så mye på telefonen. Jeg bruker vanligvis et par timer på å svare, uavhengig om jeg er interessert eller ikke.

Erlend (19): Nei absolutt ikke. Han er sannsynligvis bare ikke en telefon slave og har sikkert mye annet å gjøre. Ikke overtenk situasjonen.

Daniel (19): Nei, at noen er treg til å svare kan ha mange årsaker, fotballtrening og kino f.eks. Hvis gutten svarer med korte og trege svar og virker uinteressert, da er han nok ikke interessert.

Herman (22): Nei, det kan for eksempel være at han er med venner så han sjekker ikke telefonen like ofte som det han gjør når han er hjemme alene.

Burde man sende “litt drøye” bilder (typ kløft og rompebilde fra trening) i starten? Liker dere det?

Brage (22): Det spørs helt hva du vil. Dersom du vil ha noen til sengs eller bare tease gutten er puppe- og rumpebilder en veldig fin start. Dersom på en annen side er ute etter noe litt mer seriøst ville jeg ikke anbefalt dette. Bli kjent først.

Erlend (19): Ja jeg liker det. Det er på ingen måte et must at jenta må by på seg selv på denne måten men jeg tror alle gutter legger litt ekstra merke til deg hvis det popper opp et cheeky rumpe/puppebilde på skjermen.

Daniel (19): Nei, jeg synes at man burde vente med å sende drøye bilder til litt lengre ut i forholdet der dere kjenner hverandre litt bedre, men ja ellers digger vi det : ).

Herman (22): Jeg synes ikke det er noe feil å sende den type bilder, men man bør ha en liten flørt gående. Slik at man ikke får en tanke om at jenta sender slike bilder til alle guttene hun har på snap.

Er det en grense på hvor mye man burde snappe (på daglig basis)?

“Snap til du svir tomlene av deg til den du er interessert i hvis det er for å bli bedre kjent med han.”

Brage (23): Nei! Eller, jo. Svarer personen raskt så burde du jo svare (relativt) raskt tilbake. Prøv å matche tempoet til mottakeren, men du må ikke nødvendigvis være veldig presis på det. Det er ingen vits i å vente 30 min på å sende dersom du sitter på telefonen uansett.

Erlend (19): Nei, snap til du svir tomlene av deg til den du er interessert i hvis det er for å bli bedre kjent med han. Tørrsnapping derimot er bare kjedelig og unødvendig Selv hadde jeg sikkert 5-8 timer på snapchat på en daglig basis når jeg var i “bli kjent fasen” med en jente.

Daniel (19): Om dere koser dere er det ingenting som burde stoppe dere, jeg sier kjør på!

Herman (22): Jeg vil ikke si det er noen grense på det. Om man synes det blir litt mye, så velger man bare å eventuelt åpne snappen litt senere.

Liker dere når jenter sender snap eller melding først? Gjør dette dere mer eller mindre interessert?

“Jenter som tar initiativet til å sende melding først er digg”

Brage (23): Melding er definitivt vinner her for meg. Som en person som er litt sjenert for kameraet er det ekstremt stressende å sende bilde av meg selv til tider. Dersom jeg må svare ved å ta bilde av meg selv kan det føles av og til ubehagelig. En snap virker på en annen side litt mer casual. Dersom jeg får en snap virker det litt mer som en generell melding mange kan ha fått, mens en melding kan virke litt mer seriøst og intimt

Erlend (19): Jeg liker når jenta sender første melding eller snap. Jeg liker å se at hun tar initiativ og tenker på meg og dette blir jeg mer interessert av.

Daniel (19): Jenter som tar initiativet til å sende melding først er digg, det får deg til å virke mer interessert.

Herman (22): Jeg synes det er litt ekstra tiltrekkende når jenta sender melding først. Da føles det virkelig ut som hun vil snakke med meg.

Liker dere når vi jenter gir komplimenter i starten? Og hvor mange komplimenter kan man gi før det blir for mye?

Brage (23): Komplimenter er det beste som finnes det! Så lenge det ikke blir for mange. 100 komplimenter om dagen gjør at du ikke setter like stor pris på dem. Si et kompliment i ny og ne. Gjenta de over tid, slik at dersom en personen har sinnsykt store muskler, så virker det ikke som at det er noe du sier bare for å være snill. Det er ikke noe fasit, men jeg pleier nok å gi komplimenter ca 1-2 ganger i uken til sammen over flere personer.

Erlend (19): Jeg liker å få komplimenter og 1-5 om komplimenter om dagen er helt innafor. Blir alt som kommer ut av munnen til en jente komplimenter kan det kanskje bli litt mye og man ville ikke satt like mye pris på det.

Daniel (19): Selvfølgelig liker vi komplimenter, aldri hørt om noen som ikke liker det, men det kan jo overdrives. Om du gir alt for mange kan det høres unaturlig ut og det blir litt merkelig.

Herman (22): Det kan aldri bli for mye komplimenter, men det skal selvfølgelig gå begge veier. Dersom du ikke får noe igjen for det så trenger man ikke fortsette å sprøyte på med komplimenter.

Noen tips for å få “fuck friend” til å ønske noe mer?

“Ingenting er bedre enn ei jente som liker de samme tingene som en selv liker.”

Brage (23): Si at du vil ha noe mer. Om du ikke tør/vil det, så kan du prøve å bli litt mer hard to get slik at han husker å ikke ta deg for gitt. Det var en gang en jente som gjorde dette med meg, og jeg angret på at jeg reagerte for sent. Om du vil ha noe mer så er det i hvert fall ikke noe vits i å kaste bort tiden på noen som ikke vil det samme!

Erlend (19): Hint til at du vil noe mer, snakk med han om det, gå sakte frem over en stund. Si til han at du vil noe mer, enten liker han deg som noe mer eller så gjør han det ikke. Men det er helt sikkert verdt å spør han om. Få han til å innse at dere kanskje hadde hatt det bedre som noe mer, oppfør deg som en kjæreste rundt han, da kan det hende han liker det og innser at han vil noe mer.

Daniel (19): Hvis du ønsker noe mer, gjør noe mer! Ta han med på fjelltur, kino et eller annet, hvis dere bare ligge i senga hver dag, ser på netflix osv. Så er det nok alt dere kommer til å gjøre framover.

Herman (22): Her vil jeg si det bare handler om å vise at man er mye fetere enn det mange andre jenter er. Gjør ting som du vet han setter pris på. Prøv å møtes mer utenom kun ha sex. For eksempel være med på en aktivitet som han liker å gjøre. Ingenting er bedre enn ei jente som liker de samme tingene som en selv liker.

Hva er typiske tegn på at dere ikke er interessert i noe mer, likevel?

Brage (23): Gode tegn på at han ikke er interessert noe mer er om han ikke prioriterer å møtes like høyt lenger. Dersom han sender snaps mye mer sjeldent og ikke bidrar like mye for å holde samtalen gående.

Erlend (19): Hvis vi er frastøtende, ignorerer deg, er care hele tiden på snap, unngår å ta kontakt generelt og hvis vi sier ting bare for å være kverulerende og irriterende.

Daniel (19): Vi ville gjerne oppført oss som vi ikke er interessert lengre, henger mindre i lag og ignorerer mer.

Herman (22): Typiske tegn på det kan være at man ikke snakker like mye som det man gjorde før, at han stadig ned prioriterer deg eller for eksempel at han ikke spør like mye om hvordan det går eller hvordan du har det.

 

Leserspørsmål:

Jeg har datet en fyr i 3 måneder snart. Vi har ikke hatt sex enda, og han vet ikke at jeg er jomfru. Begge er ganske kåte på hverandre, men jeg er bare litt nervøs for hva han skal tenke. Er 22 år gammel. Har dere noen tips?

Brage (23): Hei! Det er ingen fare i å være jomfru. Mange i din alder er det. Dersom jeg var i hans sko hadde det helt greit å få høre om det først. Da vet jeg at jeg kanskje skal være litt forsiktig og gå langsommere frem. Jeg vet om en som måtte vente et helt år på å ha sex med kjæresten sin i en alder av 20, på grunn av dette. Det viktigste i alle forhold er kommunikasjon. Det løser seg alltid til slutt

Erlend (19): Det er bare å fortelle han, han bryr seg helt sikkert ikke om at du er jomfru og reagerer nok positivt på det. Jeg tror det er bedre for din del å fortelle han enn å la det være for han vil sikkert ha i bakhodet at det er din første gang og kanskje ikke gå helt crazy bananas første gangen dere har sex.

Daniel (19): Ingen burde føle at sex er noe man må gjøre. Om du velger å ikke miste jomfrudommen før du er 22 er opp til deg, og han burde skjønne det. Du burde bare si det direkte til han. Jeg har aldri møtt på en gutt som foretrekker at ei jente har hatt sex med flere gutter, å si at du er jomfru gjør ting bare bedre.

Herman (22): Her er åpenhet en veldig viktig faktor. Desto lengre det går uten at man forteller om situasjonen, desto mer kan situasjonen komplisere seg. Her synes jeg du bare skal forklare den situasjonen du er i, om det isåfall blir dårlig mottatt så vet man at det er en gutt som kanskje ikke er verdt å miste jomfrudommen til. Ren åpenhet vil nok gi deg en mye bedre opplevelse enn det det kan bli uten å fortelle om det. Og siden begge er gira på hverandre så tror jeg ikke dette vil være et problem.

Neste måned er temaet “Utroskap”. Er det noe du lurer på innen dette? Send inn spørsmål til cathrine@celeb.no, så svarer kanskje guttene på spørsmålet ditt. Du er selvfølgelig anonym! 

Husk å følge oss på Instagram! ♥︎

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *