LIVSSTIL,  Mat og kosthold,  Veggie onsdag

Veggie onsdag – Grønnkålsalat med søtpotet og granateple

Veggie onsdag – vi deler en digg vegetar-oppskrift hver onsdag 🌱

Denne onsdagen frister vi med en deilig og sunn grønnkålsalat med søtpotet og granateple. 

❤︎ Visste du at granateple griser mindre hvis du renser den i en bolle med vann? 

Tilberedningstid: ca 45. min 

Antall porsjoner: 4

Oppskrift 
  • 1 søtpotet
  • 1 pk. kikerter 
  • 1 pose Grønnkål
  • ½ Rødløk 
  • 3 Tomater 
  • ½ ts. Salt
  •  ½ ts. Pepper 
  • 1 ts. Spiskummen (krydder)
  • ½ ts. Paprikakrydder
  •  1 pk. linser* 
  • En neve spinat*
  • 1-2 Avokado*
  • Eple*
  • Mango* 
  • Pinjekjerner* 
  • Granateple 
  • Greek white Violife (Vegansk fetaost)* 

* Kan sløyfes/droppes

Swipe for å se fremgangsmåte 

Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnene på ca. 200 grader. Kutt søtpoteten i passe store terninger, skyll kikertene og linsene og legg på et bakeark sammen med søtpotetene. Krydre med spisskummen, salt, pepper og paprikakrydder og ha i ovnen i ca. 30 min.
  2. Hell grønnkål og litt spinat i en stor bolle. Kutt resten av grønnsakene i passe store biter og bland sammen med det grønne.
  3. Kutt toppen av granateple og skjær langs skallet nedover så den deler seg i en stjerne. Rens granateplet i en bolle med vann for å unngå gris.
  4. Lag evt tzatziki.
  5. Når søtpotetene er møre og ser litt gylne ut kan de avkjøle seg litt før de blandes inn med resten av salaten. Topp med granateple, plantebasert feta og evt pinjekjerner.

Les også: Treningsmotivasjon – 9 tips som gir treningsglede

Tzatziki 
  • 1- ½ Agurk 
  • 5 ss Kokosyoghurt, Oatly havregurt Turkis/ eller annen plantebasert yoghurt.
  • 1-2 hvitløksfedd 
  • Skvist sitron
  • Sitronskall 
  • Salt og pepper
  • 1 ss olivenolje
  1. Rasp agurk i en liten bolle. Tilsett plantebasert yoghurt og resten av ingrediensene.
  2. Smak til med salt, pepper og sitron.
Tilbehør
  • Pitabrød
  • Tzatziki
  • Fetaost

Husk å følg oss på Instagram 💞

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.