Fra dere

[fra dere] – Til ettertanke: Heldigvis er du i live

Forfatter ønsker å være anonym

Forestill deg:
Du er født i år 1900. Når du fyller 14, starter første verdenskrig og slutter når du er 18. Med en balanse på 22 millioner døde. Kort tid etterpå vil det dukke opp en global pandemi, den spanske influensaen. 50 millioner mennesker dør. Heldigvis er du fortsatt i live, og er 20 år.

Når du er 29 år overlever man den globale økonomiske krisen som startet med kollapsen av New York-tilskuddet. Dette forårsaket inflasjon, arbeidsledighet og hungersnød over hele verden. I mellomtiden, når du er 33, om enn i Tyskland, vil nazistene komme til makten. Endelig er du 45 år når 2 verdenskrig er over. 60 millioner døde. 6 millioner jøder dør i Holocaust. Heldigvis er du fortsatt i live…

Endelig er du 45 år når 2. verdenskrig er over. 60 millioner døde. 6 millioner jøder dør i Holocaust. Heldigvis er du fortsatt i live…
Når du er 52 år begynner Koreakrigen.
Når du er 64 år starter amerikanerne krigen i Vietnam. Du blir 75 år når denne krigen er over.
Heldigvis er du fortsatt i live…

En gutt født i 1980 tror besteforeldrene ikke aner hvor vanskelig livet er, men de overlevde flere kriger og katastrofer, for ikke å snakke om restriksjonene under den første oljekrisen tidlig på 1970 tallet.

I dag finner vi all komforten i en ny verden, men dessverre midt i en ny pandemi. Folk klager på at de må bli hjemme i ukevis. Mens de har strøm, mobiltelefoner, mat, varmtvann og sikkert tak over hodene. Ingenting av det fantes tidligere. Men menneskeheten overlevde disse omstendighetene og de mistet aldri livsglede.

I dag klager vi fordi vi må bruke ansiktsmasker for å komme inn i matbutikker. En liten forandring i våre sinn og mentalitet kan gjøre mirakler.

Vil takke deg og meg som fortsatt er i live og vi vil gjøre alt som trengs for å beskytte og hjelpe hverandre.

Jeg håper denne meldingen får alle til å tenke…

Vil du bidra?

Vi poster innlegg fra dere ca 2 ganger i måneden. Hvis du ønsker å bidra kan du sende teksten din til cathrine@celeb.no så blir det kanskje din tur neste gang! 

Husk å følge oss på Instagram!♡ 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *