LIVSSTIL

Fordeler og ulemper med solarium

De fleste elsker å ha en gylden brunfarge hele året, men når høst sola ikke lenger strekker helt til er det mange som tyr til solarium. Hvor bra er det egentlig å ta solarium? Vi har funnet noen fordeler og ulemper ved solarium og de får du her. 

Fordeler ved å ta solarium

D-Vitamin:

I følge NRK.no vil det å bruke solarium i moderate doser gi mye D-vitaminer. Det er gunstig om vinteren når solas UVB-stråler ikke gir D-vitamin her i Norge, sier Moan til NRK.no.     

→ D-vitamin er viktig for å styrke beinbygningen og forebygge en rekke sykdommer, deriblant hjerte- og karsykdom, diabetes, leddgikt og multippel sklerose.

Brun og blid
Det er alltid deilig å føle seg litt tan og for mange kan det å være brun gi en liten selvtillitsboost i hverdagen.

En plass man kan slappe av
Solariumet er en plass du kan slappe helt av, høre på musikk og bare være god og varm. Du får på en måte en liten pause fra hverdagen. Men akkurat dette er litt individuelt, noen syns det er stress og ubehagelig å ligge i solarium, mens andre syns det er deilig og avslappende.

Ulemper ved å ta solarium

Øker risikoen for hudkreft
Ifølge Kreftforeningen.no er rundt 9 av 10 tilfeller av hudkreft forårsaket av intens soling og solarium. I tillegg kan det gi tidligere rynker og pigmentflekker, nedsatt immunforsvar, snøblindhet og øyesykdommen grå stær.

Dyrt i lengden
Det koster en del penger å ta solarium, i hvert fall hvis du tar det fast. Dette er penger du kunne brukt på andre ting eller sparing.

Kan skade øynene dine
Ikke alle er like flink til å bruke beskyttelsesbriller når man tar sol, og dette kan være skadelig for øynene dine. Det skarpe lyset kan gi skader på netthinnen om lyskilden er sterk nok.

Gir skader og rynker på huden
I følge kk.no kan de intense UV-strålene i et solarium slite fryktelig på huden, og gjør at den eldres raskere enn normalt. Det betyr at du raskere vil få rynker og pigmentflekker hvis du tar sol.

Bruker du solarium? Gjerne kommenter og husk å følge oss på Instagram🌞 

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *