SKJØNNHET

Dette betyr kvisene dine, og slik blir du kvitt de

Kviser. Vår værste fiende, som gjerne dukker opp når vi minst trenger det. Ja, den store røde tingen bare måtte dukke opp den dagen du skulle på date, eller den første dagen på ny skole. Uansett når og hvor, så er de utrolig irriterende! Kviser kan poppe opp overalt. Vi får de i pannen, på haken, i øret, i nesen (!), på ryggen, på låret og i hodebunnen. Men visste du at stedet hvor kvisen din popper opp, faktisk kan fortelle deg årsaken til at den faktisk poppet opp i første omgang?

Kviser i pannen 

Kviser og utbrudd i pannen kan skyldes flere ting, og er veldig vanlig blant unge jenter. Mange som trener med sminke sliter ofte med kviser i pannen, noe som kan skyldes kombinasjonen av mye svette og olje i hudsminke. 

De vanligste årsakene til kviser i pannen er:

 • Usunt kosthold (mye søppelmat) og for lite vann
 • Stress 
 • Søvnmangel 
Prøv å legg deg tidligere, spis variert, drikk mye vann og stress mindre, så forsvinner kanskje kvisene i pannen din.

Les også: Tipsene som gir deg lengre hår

Kviser på kinn

Hvilket kinn holder du mobilen din inntil når du snakker i telefon? Mange av oss sliter nemlig med kviser på det kinnet vi holder mobilen inntil, og en skitten mobil med mange bakterier kan være årsaken til dette. 

Kviser på kinn kan også være arvelig, og det kan også indikerer mer seriøse kviseproblemer som burde sjekkes hos erfarent helsepersonell eller hudlege. 

De vanligste årsakene til kviser på kinnet er: 

 • Sminke (bruk sminke med mindre olje og fett!) 
 • Hormonelle endringer 
 • Skitten telefon 
Hormonelle endringer får vi dessverre ikke gjort så mye med, men kanskje en hudlege kan hjelpe deg med forebyggende behandling? Rens sminkekostene dine, og bruk sminke med lavt olje og fettinnhold. Det kan også være lurt å vaske skjermen på telefonen sin en gang i blant!
7 olje-frie foundationer vi anbefaler 👉
Kviser rundt munnen og på haken

Kviser rundt munnen skyldes ofte hormonell ubalanse, men kan også skyldes mat med høy fett- og sukkerinnhold. Noen mener at kviser på haken også kan skyldes skittende hender, siden vi ofte lener hodet i hånden vår. Der kjenner i hvert fall vi oss igjen. 

De vanligste årsakene til kviser rundt munnen og haken er: 

 • Menstruasjon (hormonelle endringer) 
 • Dårlig fordøyelse 
 • Dårlig kosthold 
Bruker du hormonell prevensjon i form av p-piller eller lignende? Da kan du ta en prat med legen din og høre om det er prevensjonen som er skylden i kvisene dine. Ellers, kan du prøve å spise litt mer variert (mindre sukker og fett), og drikke mer vann. Dette kan hjelpe både fordøyelsen og kostholdet ditt! 
Kviser på nesen 

Kviser på nesen forekommer sjeldnere, men skyldes ofte også maten vi spiser og fordøyelsen vår.

De vanligste årsakene til kviser på nesen er:

 • Dårlig kosthold
 • Dårlig fordøyelse
Her er svaret enkelt! Prøv å drikk mer vann og spis sunnere, så forsvinner kanskje kvisene på nesen før du vet ordet av det!

Husk å følge oss på Instagram 🌞

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.