Filmer og serier,  KULTUR

De beste kjærlighetsfilmene til Nicholas Sparks (legenden)

Nicholas Sparks (55 år) er mannen bak noen av verdens beste kjærlighetsfilmer. Han får nesten alle romanene sine gjort om til store Hollywood-filmer. Han har publisert over 20 romaner og solgt over 115 millioner eksemplarer. Man skal ikke se bort i fra at flere av bøkene blir gjort om til filmer. Her får du våre topp ti favoritter.

❤︎ Fun fact: Handlingen i alle bøkene/filmene foregår i North Carolina.

The Notebook (2004)

The Notebook, også kjent som tidenes kjærlighetsfilm. Historien starter på et eldrehjem der en mannlig pasient leser en fortelling for en kvinnelig medpasient. I fortellingen mannen leser er året 1940, og som mange av Sparks sine historier har denne filmen en dobbelt-fortelling.

«Foreldrene til Allie er ikke begeistret for tenåringsforelskelsen og når sommeren er over tar forholdet slutt.»

Noah (Ryan Gosling) møter byjenta Allie (Rachel McAdams) som tilbringer sommeren i det herskapelige feriehuset. Noah blir fort betatt av Allie, de to forelsker seg og tilbringer hvert våkne sekund sammen. Foreldrene til Allie er ikke begeistret for tenåringsforelskelsen og når sommeren er over tar forholdet slutt. Livene til de to fortsetter, men de klarer ikke glemme hverandre.

❤︎ Fun fact: I serien One Tree Hill er “å Notebooke” en gutt et begrep. Har du ikke sett denne filmen, har du gått glipp av noe. For dette er virkelig den ultimate kjærlighetsfilmen. Latter og tårer fra start til slutt. Så hvem skal du Notebooke?

❤︎ Fun fact: The Notebook blir musikal på Broadway!

Dare John (2010)

Savannah er Johns store kjærlighet, men John må vende tilbake til militæret etter 11.september

Kan man være sammen selv om man er hver for seg? John (Channing Tatum) er en sersjant i US Army, Savannah (Amanda Seyfried) er en student på sommerferie. De møtes etter at John har reddet vesken hennes fra havbunnen. Forholdet starter som en uskyldig flørt før de forelsker seg hodestups. Det oppstår problemer da John har et voldsomt temperament og er bekymret for sin autistiske far. Savannah er Johns store kjærlighet, men John må vende tilbake til militæret etter 11.september. Han og Savannah fortsetter forholdet gjennom brev, men årene går. (Derav Dear John…).

Etter at Johns far går bort vender John tilbake til byen. Savannah har da giftet seg, men mannen hennes er syk og det kommer frem at det er John hun alltid har elsket. 

The Lucky One (2012)

Logan (Zac Efron) vender hjem etter noen tøffe år i felten der han har vært U.S Marin. To av hans beste venner døde rundt han, og han sliter med å skjønner hvorfor akkurat han overlevde. Var det bilde han fant av den unge ukjente kvinnen som var med på å redde han? Han oppsøker kvinnen og bestemmer seg for å takke henne. Beth (Taylor Schilling) viser seg å være en singel mor, som også mistet broren sin i krigen i Iraq. Han forteller ikke om bilde da han møter henne, men tar jobb på hundekennelen hennes. De tilbringer mye tid sammen, og Logan kommer inn Beths liv som et friskt pust.

«De blir som en liten familie, noe Beths eks-mann ikke er særlig begeistret for.»

Logan får etterhvert sterke følelser for Beth og blir svært glad i hennes åtte år gamle sønn. De blir som en liten familie, noe Beths eks-mann ikke er særlig begeistret for. Logan sliter også med å fortelle hvorfor han kom å besøkte henne i utgangspunktet. En dramatisk, intens og hjerteskjærende film.

Safe Haven (2013)

Safe Haven er en romantisk thriller. Og er Sparks eneste thriller. Første del av filmen får vi et skummelt møte med Katie (Julianne Hough). Nå hun mystisk dukker opp i den lille landsbyen Southport stilles det spørsmål hvem denne kvinnen er. Hun holder seg mest for seg selv, men får etterhvert kontakt med enkemannen Alex (Josh Duhamel) og hans to barn. 

«Det blir fort et romantisk forhold mellom Katie og Alex, samtidig som hun sliter med å glemme de mørke hemmelighetene fra fortiden sin. «

Hun blir også god venn med naboen Jo (Cobie Smulers) som det viser seg har en hemmelighet. Det blir fort et romantisk forhold mellom Katie og Alex, samtidig som hun sliter med å glemme de mørke hemmelighetene fra fortiden sin. Denne filmen er søt og spennende med en overraskende slutt.

“In the darkest hour, love is the only true safe haven.”

A Walk To Remember (2002)

Boken er til ære for Sparks søster Danielle som ble rammet av kreft.

Mot alle odds oppstår det følelser mellom den populære rebellen Landon (Shane West) og bokormen Jamie (Mandy Moore).

Mot alle odds oppstår det følelser mellom den populære rebellen Landon (Shane West) og bokormen Jamie (Mandy Moore). Landon og vennene hans lurer enn medstudent til gjøre et stunt noe som gjør at han havner på sykehuset. Som straff må London være med på en rekke prosjekter på skolen. Noen av prosjektene er helgundervisning, turer og skuespill, som Jamie allerede frivillig deltar på. 

Når London får vite at Jamie har leukemi gjør han alt for å gjøre henne lykkelig og de utfører noen av punktene på Jamies Bucketliste

London er nysgjerrig på Jamie, men de har et anspent forhold. Med tiden går den pliktoppfyllende Jamie med på å hjelpe London med replikkene til skuespillet. De to tilbringer mye tid sammen og det oppstår følelser på tross deres sosiale status. Når London får vite at Jamie har leukemi gjør han alt for å gjøre henne lykkelig og de utfører noen av punktene på Jamies Bucketliste. Som alle Sparks sine filmer byr denne på tårer, død og dyp kjærlighet.

The Last Song (2010)

Veronica “Ronnie” (Miley Cyrus) er en rebelsk 17-åring som fortsatt sliter etter foreldrenes skilsmisse. Hun og broren skal tilbringe sommeren hos faren i Georgia, noe hun ikke er spesielt fornøyd med. Faren ønsker at Ronnie skal fortsette å spille piano som hun var så glad i når hun var yngre. Juilliard school er interessert i henne, men hun kunne ikke brydd seg mindre, gir hun hvertfall uttrykk for.

«Etter å ha tilbrakt en natt på stranden sammen for å redde noen skilpadder utvikler de romantiske følelser for hverandre.»

Det tar ikke lang tid før hun møter byens kjekkas Will (Liam Hemsworth) som jobber frivillig i et akvarium. Etter å ha tilbrakt en natt på stranden sammen for å redde noen skilpadder utvikler de romantiske følelser for hverandre. De to bruker mye tid sammen gjennom sommeren, og Ronnie får bedre og bedre kontakt med faren sin igjen. Det blir dramatikk med ekser, strenge foreldre, sleipe venner og det hele får Ronnie til å briste når faren forteller at han er kreftsyk. En tårevåt film.

❤︎ Fun fact: Etter denne filmen ble Miley og Harthnet et par. De hadde et av og på forhold i flere år før de i 2018 giftet seg. De skilte igjen lag i 2020.

The Best Of Me (2014)

Filmen hopper mellom nåtiden og 1992 da Amanda (ung: Liana Liberato, voksen: Michelle Monaghan) og Dawson (ung: Luke Bracey, Voksen: James Marsden) først møttes.

«Han vender tilbake til huset han bodde som rebelsk high school student og møter Amanda, hans store kjærlighet.»

Nåtid: Dawson jobber på en oljeplattform hvor det skjer en eksplosjon. Han blir kastet i vannet og på sykehuset i ettertid sier legene at det er et mirakel at han overlevde. Dawson får også på dette tidspunktet vite at hans nære venn og adoptivfar er gått bort. Han vender tilbake til huset han bodde som rebelsk high school student og møter Amanda, hans store kjærlighet.

Mens Dawson og Amanda blir bedre kjent igjen etter 20 år fra hverandre følger vi parallelt deres første møte og tiden de forelsket seg. Grunnen til at de ikke har sett hverandre på alle disse årene er fordi Dawson har sittet i fengsel. Mot slutten av filmen er Amandas sønn i en tragisk ulykke, samtidig som hun ber om sønnens liv får hun en uventet telefon som vil endre livet hennes for alltid.

The Longest Ride (2015)

Den profesjonelle okserideren Luke (Scott Eastwood) møter den flinke kunststudenten Sophia (Britt Robertson). Deres første date går ikke helt som planlagt da Sophia forteller at hun skal studere kunst i New York, og de innser at de har forskjellige planer for fremtiden.

«Gjennom det Sophia leser følger vi Ruth og Ira på 1940-tallet og deres rørende kjærlighetshistorie. Samtidig utvikler det seg romantiske følelser for Luke og Sophia når de stadig møter på hverandre.»

På vei hjem møter de på en bil som har kjørt av veien og får den eldre mannen Ira på sykehuset. I dagene etter besøker Sophia mannen på sykehuset og får et spesielt bånd. Ira og Sophia blir gode venner og hun lærer om livet hans gjennom brev han har skrevet til sin avdøde kone Ruth. Gjennom det Sophia leser følger vi Ruth og Ira på 1940-tallet og deres rørende kjærlighetshistorie. Samtidig utvikler det seg romantiske følelser for Luke og Sophia når de stadig møter på hverandre. Men livet er ikke alltid like lett, og det oppstår utfordringer i begge historiene. Vil kjærligheten vinne?

The Choice (2016)

Travis (Benjamin Walker) har alt en mann kan ønske seg, en god jobb som veterinær, gode venner og en nydelig hus ved vannet. Han elsker ungkarslivet, helt til Gabby (Teresa Palmer) flytter inn i nabohuset, og han forelsker seg fra første gang han legger øynene på henne. Gabby er en medisinstudent og har allerede en kjæreste. Hun er sur på Travis fordi hun mener hunden hans prøver å parre seg med hunden hennes.

«Problemet er bare at Gabby har en kjæreste og er usikker på om Travis er bra for henne.»

Et intenst naboforhold utvikler seg til en flørt og deretter en voldsom forelskelse. Problemet er bare at Gabby har en kjæreste og er usikker på om Travis er bra for henne. Når kjæresten frir sier hun ja, noe som knuser Travis. Men det går ikke lang tid før Gabby bryter forlovelsen. Travis og Gabby får en ny sjanse og årene går. Etter en voldsom storm havner Gabby i koma og Travis må leve videre med deres barn og håpe på at Gabby en dag vil våkne.

Message In A Bottle (1999)

Nicholas Spark sin første film. Theresa (Robin Wright) er en ensom journalist, på en joggetur langs stranden finner hun et mystisk og tragisk kjærlighetsbrev i en flaske, adressert til Catherine. Brevet treffer henne og rører henne på en helt spesiell måte. Da hun viser det til kollegaene sine bestemmer de å printe det i avisen og de får enorm respons. Det viser seg at det finnes flere slike brev adressert til Catherine, men ingen vet hvem verken hun eller avsenderen av brevene er. Theresa bestemmer seg for å finne denne mystiske mannen.

«Garret bestemmer seg for å starte et nytt liv med Theresa, men som i alle Sparks sine dype filmer skjer det en tragisk hendelse som får deg til å bryte ut i tårer.»

Garret (Kevin Costner) viser seg å være en sørgende enkemann som prøver å få gjenoppbygge livet sitt. De to møtes og det oppstår følelser. Garret bestemmer seg for å starte et nytt liv med Theresa, men som i alle Sparks sine dype filmer skjer det en tragisk hendelse som får deg til å bryte ut i tårer.

Kos deg med Nicholas Sparks maraton. Del gjerne hvilken film du liker best i kommentarfeltet og husk å følg oss på Instagram ❤︎

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.