Bøker,  KULTUR

Bokserien – «De syv søstre» av Lucinda Riley

Fremtiden deres står skrevet i stjernene…

Lucinda Riley (55) har de siste årene tatt verden med storm med sine romantiske romaner. Hun solgte i fjor mer enn både Nesbø og kongen. Hun har snart rundet 1,6 millioner bøker og er med det den mestselgende oversatte forfatteren det siste tiåret.

Denne bokserien på syv bøker handler om hver søster, deres fortid og familiehistorie. “De syv søstre er en fortelling om det å være menneske; om kjærlighet, glede, tap, redsel og smerte. Og fremfor alt om en gave som er viktigere enn noen annen, og som har holdt oss i live gjennom de verste lidelser: HÅP.”  

– Jeg var fascinert av tanken på alle de mytologiske søstrene – sterke og unike kvinner. Jeg ønsket også å fremheve kvinners innsats. Og selvsagt trenger vi kjærlighet, alle sammen – ikke nødvendigvis i den tradisjonelle formen med ekteskap og barn, men jeg tror kjærlighet er selve livskilden, og uten den vil vi mennesker visne bort og dø.

– Lucinda Riley

Har du hørt om stjernehopen Pleiadene eller Sjustjernene? De skinner fra soloppgang til solnedgang og er nesten å se hvor enn du befinner deg i verden. Riley har basert denne serien på Pleiadene som har blitt fortalt i årtusener. Siden hun hadde en stor fasinasjon for mytologi bestemte hun seg en kveld for å bringe legenden om stjernebildet de syv søstre inn i vår moderne tid. 

De syv søstre – bok #1

Den første boken i bokserien til Riley heter “De syv søstre”. Maia D´Apliése er en av fem søstre. Etter å ha fått vite at deres kjære far akkurat har gått bort har de samlet seg i barndomshjemmet i Atlantis. Et tilbaketrukket og vakkert slott  rett ved sjøen. Faren som var en mangemillionær adopterte Maia og hennes søsken da de var små. Etter hans død la han igjen et spor til hver av de, som de kan bruke til å bli kjent med hvor de kommer fra og deres opprinnelige opphav. Maia følger sitt ledetråd og reiser halve kloden og ender opp i Rio de Janeiro i Brasil.

Året er 1927 og Izabelas far har store planer om at hun skal giftes inn i aristokratiet. Hun er selv ikke veldig fornøyd med mannen faren vil hun skal gifte seg med. Izabela ønsker å se verden og er full av lidenskap. Arkitekten Heitor skal til Paris for å finne den perfekte skulptøren som skal lage Kristusstatuen for han. Etterhvert klarer hun å overbevise sin far om å følge med Heitor til Paris før hun skal hjem å gifte seg. I Paris møter Izabela skulptøren Laurent og hun vet livet hennes aldri vil bli det samme.

Stormens søster – bok #2

“Stormens søster” Er den andre boken i denne storslåtte serien. Handlingen er her i Norge. Ally er en dyktig seiler og hun skal seile i et av verdens mest kjente regattaer før hun får den triste nyheten om sin far. Ally er en hemmelighetsfull dame og holder det skjult for søstrene sine at hun har innledet et kjærlighetsforhold. Hun følger sporene faren har lagt igjen til henne og reiser til Norge. Der skal det vise seg at hun har opphav til en ung og ukjent sangerinne Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og var i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. Vi følger Anna som reiser fra en liten bygd i Telemark til store Christiania og videre ut i verden.

Skyggesøsteren – bok #3

“Skyggesøsteren” Dette er den tredje boken i den spennende serien. Star er den mest gåtefulle av søstrene. Hun og CeCe er ikke bare søstre, men også bestevenner. Men Star lever litt i skyggen av sin søster, og liker tryggheten søsteren gir. Likevel bestemmer hun seg for å følge sporene faren har gitt henne og reiser til London. Antikvariatet og en ny tilværelse vil være redningen for Star. Hundre år tidligere møter vi Flora. Hun er sta og lykkelig hjemme i Lake, men uten hennes kontroll flytter hun til London og sosialmiljøets største personligheter – Alice. En dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet.

Les også: Mascara som ikke er testet på dyr

Perlesøsteren – bok#4

“Perlesøsteren” I den fjerde boken blir vi bedre kjent med CeCe, søsteren som alltid har følt at hun ikke passer inn. Hun kjenner seg ekstra ensom uten Star og slutter på kunstutdannelsen for å finne sitt biologiske opphav. Med et gammelt fotografi og et navn på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden, reiser hun for å finne svar. 

Hundre år tidligere følger vi Kitty, en prestedatter fra Edinburg som reiser til Australia. Her møter hun to tvillingbrødre, den ene ustyrlig og vilter, den andre en ambisiøs arving basert på perlefiske. 

Månesøsteren – bok #5

“Månesøsteren” Tiggy er den femte søsteren. Hun er ansatt som viltkonsulent i det skotske høylandet. Den isolerte eiendommen drives av den gåtefulle Charlie. Tiggy møter også Chilly, en eldre sigøyner som hevder at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalucia i Spania. I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte og til “La Candela” – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

Solsøsteren – bok #6

“Solsøsteren” For omverdenen ser Electra ut til å være kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt – og er en av verdens toppmodeller. Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av farens død. Hun tyr til alkohol og andre rusmidler. Først da hun mottar et brev fra en fremmed kvinne som hevder å være hennes biologiske bestemor, ser hun en vei ut av mørket. 

Rundt sytti år tidligere, i 1939 reiser den unge Cecily fra New York til Kenya. Hun flytter inn hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen i Naivasha. Cecily skal egentlig bare være i Afrika i noen få uker, men skjebnen vil det slik at hun etter noen måneder sitter alene og avskåret fra omverdenen i et gudsforlatt hus. Helt til hun en dag finner et spedbarn.  flamenco-danserinne.

Les også: Stjel stilen til Bianca Ingrosso og Lovise Worge

Den savnede søsteren – bok #7

Denne kom 7. mai i 2021. 

Det skulle komme en åttende bok, denne skulle handle om jentenes far Pa Salt. Med tittelen “Atlas, historien om Pa Salt”. Morgenen 11.juni 2021 døde Lucinda Riley med familien sin rundt seg. Hun har de siste årene vært kreftsyk, men har likevel skrevet. Den åttende boken er påbegynt og det ble nylig kjent at den åttende og siste boken vil bli utgitt over hele verden våren 2023.  

Har du lest noen av bøkene? Legg igjen en kommentar og fortell oss hva du synes. 

Husk å følg oss på instagram 💞

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.