LIVSSTIL,  Skandinavia,  SLADDER

Amalie Snøløs åpen om diagnose – har fått påvist epilepsi

Epilepsi, spesielt blant unge, snakkes ikke mye om. En kan mistenke at diagnosen er litt tabu-belagt, men forhåpentligvis vil dette snart snu. Influenser og tv-profil, Amalie Snøløs, var nemlig åpen om sin nylig stilte diagnose, Epilepsi, på God Morgen Norge, tirsdag 24.11.20. 

– Å få den slengt i trynet var vanskelig i starten, men også veldig godt. For da kunne jeg vite og begrunne hvorfor jeg har følt meg så tung i kroppen. Man tror jo man er en superhelt, uten allergier og ingenting har vært problematisk, sier hun i intervjuet med kanalen. 

Les også: Skal du stalke eksen hans? 

Problemene startet under Skal vi Danse 

– Etter Skal vi Danse ble jeg veldig dårlig, jeg skjønte ikke hva det kunne være og var innom legevakten flere ganger. Det har vært en vanskelig prosess, siden jeg har vært under utredning lenge.

Amalie var deltakere i Skal vi Danse i 2018, og danset sammen med Jørgen (som året før vant konkurransen sammen med Helene Olafsen). Amalie var flere ganger innom legevakten under konkurransen, og slet mye med helseplager. En av grunnen til de hyppige legebesøk skulle senere vise seg å skyldes epilepsien. 

Amalie forteller til TV2 at det går bra nå. 

Hun er for tiden dagsaktuell med ny serie sammen med skuespiller, tv-profil og komiker Stian Blipp – “Blipp vs Snøløs”. I den nye serien får Amalie Snøløs og Stian Blipp oppfylt drømmen om å lede hvert sitt profesjonelle e-sportlag, skriver TV 2 i en pressemelding.

 

Hva er egentlig Epilepsi? 

I følge Epilepsi.no er Epilepsi en av de vanligste nevrologiske sykdommene, og kjennetegnes ved økt risiko for tilbakevendende epilepsianfall.

Alle mennesker kan i prinsippet få et epileptisk anfall under spesielle påkjenninger, men personer med epilepsi har en lavere anfallsterskel enn andre. Det finnes en rekke ulike årsaker til epilepsi, og mange forskjellige typer anfall. Ofte forbindes epilepsi med krampeanfall, men dette opplever bare 30 prosent av dem som har diagnosen. Noen mennesker lever helt normale liv med epilepsi, mens andre opplever store utfordringer. I Norge har ca. 45.000 mennesker epilepsi.

Les mer om ulike typer anfall på epilepsi.no 

Har du opplevd noe lignende? Legg igjen en kommentar. 

 

Husk å følg oss på Instagram 🔥

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *