LIVSSTIL

5 enkle tiltak du kan gjøre for miljøet – i hverdagen

Ønsker du å gjøre en forskjell for miljøet i hverdagen? Her er 5 enkle tiltak du kan gjøre for miljøet!

Skal du gå en tur for deg selv eller med hunden? Ta med deg en pose

Kjeder du deg, eller skal du gå dagens tur med hunden? Da kan du for eksempel ta med deg en pose og plukke søppel langs veien. Eller ta deg en tur ned til stranden og hjelpe dyrene i havet med å få et renere hjem. Veldig enkelt, og det gjør verden til et litt finere sted.

Litt er alltid bedre enn ingenting – så resirkuler!

Dette er sikkert noe du gjør fra før av? Flere har blitt bedre på å resirkulere, men dessverre er det noen som enda er litt slakke på det. Det er forståelig at det er fristende å bare kaste alt i søpla i stedet for å stå noen ekstra minutter for å fordele og vaske emballasjer. Men bare tenk at hvis alle hadde gjort den ene lille tingen hver dag, hadde det hjulpet for å redde miljøet!

Bruk beina eller sykkel hvor det er mulig

Skal du på butikken å handle noen få ting? Eller kanskje du skal besøke noen venninner eller familie? Hvor avslappende er det ikke å ta noen propper i ørene og rusle seg en tur mens du hører på en god podcast eller musikk i ørene? Om det er gåtur eller sykkeltur vil det dessverre ikke alltid være like fristende om været ikke strekker helt til. Vi anbefaler uansett å sykle eller gå de dagene det er mulig. Tur er alltid godt, for både kropp og sjel. Nyt turen, her får du ro og fred til å tenke på hva du vil <3

Arranger en “byttekveld” med venninner 

Dette er en veldig gøy, sosial, billig og veldig miljøvennlig måte å skaffe seg nye klær på. Ta med deg klær du ikke bruker eller trenger lenger, og få venninnene dine til å gjøre det samme, så kan dere bytte eller låne klær med hverandre. 

Spis mindre kjøtt

Dette tipset kom vel ikke som noe sjokk for mange. De fleste har hørt at mengden kjøtt vi spiser i dag er altfor høy. Dette påvirker miljøet negativt. Du kan derfor hjelpe både dyr og miljøet ved å spise kjøttfritt bare en eller to dager i uken. Å spise mindre kjøtt vil også virke veldig positivt for kroppen og helsen din. Du kan finne mange gode vegetarretter her på Celeb! Vi legger ut nye vegetar-oppskrifter hver onsdag.

Har du flere tiltak man kan gjøre for miljøet i hverdagen? Gjerne kommenter og husk å følg oss på Instagram! 

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.