Guttepanelet,  SPALTER

#5 – Gutta svarer på spørsmål om FORELSKELSE

Velkommen til Guttepanelet! I denne spalten får du servert svarene på spørsmålene vi jenter lurer på. Vi har vært så heldig og fått med fire herlige gutter, som kommer til å svare spørsmål om alt fra sex, dating, utroskap og mye mer. Guttepanelet består av Brage (23), Daniel (19), Erlend (19) og Mathias (24). Spalten publiseres en gang i måned, med ulike temaer for hver gang. Denne måneden er temaet forelskelse. Hva er sikre tegn på at en gutt er forelsket? Bruker gutter å være ærlig om forelskelse eller holder de det ofte for seg selv? Svarene finner du her.

Hvordan er dere gutter når dere forelsker dere? Hvordan er for eksempel væremåten deres rundt personen dere liker?
“Rundt personen kan jeg være klein i starten, men er alltid meg selv og kan være litt ekstra flørtete i starten.”

Brage (23): Når jeg forelsker meg så blir jeg veldig utålmodig med å vente på svar. Jeg kan også begynne å lure på om dette er et triks, og at det ikke er ekte.  Jeg er en veldig åpen person, så det synes nok veldig at jeg liker deg.

Daniel (19): Spørs fra person til person, jeg personlig har lagt merke til at jeg blir litt mer fjern og litt mer klein rundt jenten jeg liker til jeg blir mer knyttet til henne.

Erlend (19): Jeg blir veldig opptatt av den jenta. Jeg prøver å snakke med henne hver dag over telefon, lærer å kjenne henne og spør henne ofte om hun vil finne på noe. Jeg bruker for det meste fritiden min på henne. Rundt personen kan jeg være klein i starten, men er alltid meg selv og kan være litt ekstra flørtete i starten.

Mathias (24): Vi blir mye mer bløte og vi setter av mye mer tid til den personen vi er forelsket i. Væremåten rundt personen vi liker blir mye mer smilende og vi viser mye mer oppmerksomhet. Vi blir kanskje litt mer sjalu og nysgjerrige på hva hun gjør også.

Hva er “sikre” tegn på at en gutt er forelsket i deg?

Brage (23): At han sier det. Det er ikke noen fasit, og alle opptrer forskjellig. Det sikreste er rett og slett at han er ærlig nok til å si det.

Daniel (19): Finnes egentlig ingen sikre tegn, folk er forskjellige så stol på magefølelsen 😉

Erlend (19): Jeg mener når en gutt begynner å åpne seg skikkelig, flørte mye og hinte til at han liker deg som mer enn venn er noen ganske sikre tegn på at han begynner å bli forelsket.

Mathias (24): Et sikkert tegn på at en gutt er forelsket er at han kun ser på deg og at alle andre jenter rundt han ikke betyr noe.

Hvis dere liker noen, hvordan er dere på Snapchat og andre sosiale medier?
“Prøver ofte å starte samtalen og viser tegn til at jeg ønsker å bli bedre kjent med henne.”

Brage (23): Jeg svarer med en gang. Bruker egentlig kun Snapchat og meldinger. Jeg ville sjekket Snapchat annethvert sekund for å sjekke om jeg har fått svar.

Daniel (19): Jeg er litt mer frampå. Prøver ofte å starte samtalen og viser tegn til at jeg ønsker å bli bedre kjent med henne.

Erlend (19): Jeg bruker å vise henne mye interesse og bruker mye tid på å snakke med henne. Jeg sender sikkert rundt 30 snaps om dagen hvis jeg er skikkelig betatt av henne. I tillegg flørter jeg mye og prøver å lære å kjenne henne skikkelig.

Mathias (24): Vi snakker ikke flørtete med andre jenter og bruker Snapchat mer til å vise frem hun vi er forelsket i.

Blir gutter lett forelsket? Tror dere det en forskjell mellom kjønnene?

Brage (23): Jeg tror det er lett for gutter å bli forelsket tidlig, og jeg tror det er lett for jenter å bli forelsket etter intimitet.

Daniel (19): For å være helt ærlig så er jeg litt usikker, men jeg føler det e lettere for gutta å forelske seg.

“Jenter vet nok mer sikkert når de er klar for å gå et steg videre enn oss gutter.”

Erlend (19): Ja det kommer vell an på person til person, men jeg tror ikke det er noe særlig forskjell mellom kjønnene. Jeg blir hvertfall “dumforelsket” på 2 sekunder, men jeg vet om gutter som ikke finnes forelsket i noen og klarer aldri slå seg til ro med en jente, selv om de kanskje har snakket lenge og henger i lag hver dag.

Mathias (24): Gutter bruker nok kanskje lenger tid på å bli forelsket enn jenter, men tror det handler mer om usikkerhet til å binne seg til noen. Jenter vet nok mer sikkert når de er klar for å gå et steg videre enn oss gutter.

Bruker dere gutter å være ærlig om forelskelse eller holder dere det ofte for dere selv?

Brage (23): Jeg er veldig ærlig. Jeg har dog venner som er helt innelukket og mener at følelser er tegn på svakhet.

Daniel (19): Jeg har alltid vært åpen om hvem jeg har i radaren, gutta snakka om det fra tid til tid så jeg tror nok svaret blir ja.

Erlend (19): Jeg er som regel ærlig om det og snakker ut om det til hun jeg er forelsket i. Når det kommer til venner holder jeg slikt hemmelig, det har hendt seg at jeg sier jeg det til venninner men gutter snakker jo ikke så ofte om følelser med hverandre.

Mathias (24): Det kommer veldig ann på hvor i fasen vi er, men jeg selv blir nok fort veldig ærlig å sier det rett ut dersom jeg er forelsket. Men dette er nok veldig forskjellig.

Syns dere det er skummelt å bli forelsket?

Brage (23): Nei, jeg synes ikke det.

Daniel (19): For meg så er det nei, det er jo heilt naturlig å forelske seg.

Erlend (19): Ja i starten er det litt skummelt synes jeg, for jeg tenker alt for mye på det og overtenker alle scenario som en idiot. Forelskelse er jo den desidert beste følelsen man kan ha så det er verdt det.

Mathias (24): Forelskelse er veldig skummelt men samtidig veldig godt. Det er vel den beste følelsen i verden. Men samtidig ekstremt skummelt med tanke på hvor vondt det kan gjøre ved kjærlighetssorg.

Sier dere det til kompisene deres om dere har følelser for en jente?

Brage (23): Jeg gjør det hele tiden. Til jente venninner også.

Daniel (19): Hvis dei spør ja, men det pleier ikke komme opp i en vanlig samtale.

Erlend (19): Nei som sagt tidligere, gutter snakker sjeldent om følelser med hverandre. Hvis de spør meg om det får de et ærlig svar men det går mer i spørsmål om sex eller om vi holder på og sånn. Også kødder man det alltid til etter få minutter for at det ikke skal bli kleint.

Mathias (24): Vi gutter er nok litt mer lukket om kjærlighet, men sier det nok til de nærmeste gutta.

Kan gutter være forelsket i flere samtidig/har du noen opplevelser med dette?
Jeg tror at om man er forelsket i flere jenter samtidig så burde man kutte kontakten med begge to for det er ingen god start på et forhold med noen av de.”

Brage (23): Ja, men dette har jeg aldri opplevd selv.

Daniel (19): Ja, men det var når jeg var mindre, og mer usikker på meg selv.

Erlend (19): Ja jeg tror gutter kan ha følelser for flere samtidig. Noen folk har polyamori forhold, som er å ha flere kjærester samtidig i et og samme forhold. Så ja jeg tror de som har slike forhold er forelsket i hverandre. Jeg personlig har bare en kjæreste om gangen og holder meg bare til henne og da tenker jeg bare på henne, jeg har personlig aldri hatt følelser for flere samtidig.

Mathias (24): Jeg tror at om man er forelsket i flere jenter samtidig så burde man kutte kontakten med begge to for det er ingen god start på et forhold med noen av de. Usunt og ikke bra.

Hvordan synes dere en jente burde gå frem om hun er forelsket?
“Vær direkte, vis interesse og ikke driv med mind games.”

Brage (23): Vær direkte, vis interesse og ikke driv med mind games.

Daniel (19): VÆR PÅ! 🙂

Erlend (19): Hvis en jente skal gå frem om hun er forelsket så er det ingenting som er bedre enn at hun bare er ærlig og sier det. Det er noe jeg oppfordrer jenter til å gjøre oftere, det er blitt så vanlig at gutter alltid skal gjøre det.

Mathias (24): Vær ærlig med han og si det slik som det er.

Hvordan går dere frem hvis dere er forelsket i en jente som ikke viser noen tegn for at hun er forelsket i deg tilbake?

Brage (23): Cheasy pickup line. Fungerer ikke det så hadde det aldri et forhold endt bra uansett. Humor er viktig.

“…personlig så ville jeg bare gått videre siden å forelske seg i noen som ikke liker deg tilbake er bare kjedelig.” 

Daniel (19): Jeg prøver jo å få henne med ut og bli bedre kjent med henne, men personlig så ville jeg bare gått videre siden å forelske seg i noen som ikke liker deg tilbake er bare kjedelig.

Erlend (19): Jeg bruker ærlig bare å spør om hun er interessert i meg hvis det ikke er tydelig. Hvis hun er kul og jeg vil ha henne som bare en venn så sier jeg det dersom hun viser seg å ikke være så interessert som jeg hadde håpet på. Da går jeg da videre med noe positivt utav det uansett.

Mathias (24): Legger av ekstremt mye tid til jenta, og viser stor kjærlighet og omtanke til henne. Samt gjør alt for å vise henne at du virkelig er en bra gutt.

Leserspørsmål:

Heia! Jeg har forelsket meg i en gutt men jeg er usikker på om han liker meg tilbake. Noen dager viser han mye interesse til å snakke med meg, andre dager er det veldig lite. Jeg har hørt at han snakker med flere jenter, selv om han viser litt interesse til meg så er jeg redd for at jeg skal bli såret om jeg åpner meg opp til han og forteller mine følelser for han. Burde jeg si det til han eller la være, hva synes dere?

Brage (23): Spør om han vil være med på noe som er romantisk. Prøv å si at du tror det kunne vært koselig å gjøre noe sammen. Se an stemningen og sjekk ut om han liker deg eller ikke. Du kan etterhvert fortelle han om følelsene dine om det passer seg og. Det med at han snakker med andre jenter burde være lov til en viss grad, og denne grensen må du se an selv hvor går.

Daniel (19): På hvilken måte snakker han med andre jenter? For vi har jo lov til å ha andre jente venner. Men om du er usikker er det selvfølgelig bare å snakke med han om det. Å bli avist er naturlig, og om han ikke liker deg så er det bare et tegn på at mr.perfect ikke har dukket opp enda <3

Erlend (19): Hei, jeg anbefaler deg til å si det til han, det er så mye bedre å bare gjøre det enn å sitte å overtenke og fundere over situasjonen. De fleste gutter snakker med flere jenter om de er singel tipper jeg, så det er ikke nødvendigvis noe å tenke på og om det viser seg at han ikke er så interessert i deg som du kanskje skulle ønsket. Si i det minste at du håper ting ikke endrer seg og om dere fortsatt kan være venner om du vil så slipper du å miste han helt hvis du skjønner.

Mathias (24): Vær ærlig med han si det rett ut sånn det er å hva du føler for han, enten godtar han det. For alt du vet bryr han seg mer om deg enn du tror og slutter å prate med de andre. Eller så er han kanskje ikke helt klar enda, men det finner du kun ut av om du faktisk tar det skrittet å prater med han om det. Kjærlighet løser seg ikke selv.

 Send inn forslag til nytt tema og spørsmål til cathrine@celeb.no eller på Instagram til neste måneds Guttepanelet. Du er selvfølgelig anonym!

Husk å følge oss på Instagram! ♥︎

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *