Tigerstaden

#4 – Coronakjærester del 2: Ligge med eksen?

2020, trenger jeg å si mer? Året da alt gikk galt! Året som alle bare prøver å komme seg levende gjennom. Bortsett fra de som har fått seg coronakjærester da selvfølgelig! Jeg var en av de. Det var koselig, helt til det ikke var det lengre. Hva hvis gutten du bare ville kose litt med da hele Oslo gikk i lockdown blir kjæresten din? Tro meg, det vil du ikke oppleve. Hvis det ikke er gjensidig, vel og merke.

Mitt navn er Amanda Winter. Jeg er i midten av tyveårene og singel. Etter å ha vært i seks forhold og både kysset og datet flere gutter enn jeg kan huske, prøver jeg fortsatt å bli klok på hva jeg vil ha. Jeg er en kjærestejente som elsker å være singel. Og det kan til tider være ganske komplisert.

Jeg tar en slurk Pepsi Max, og tar av meg så jeg bare sitter i bhen. Det blir så varmt i leiligheten min når det er så mye stearinlys. Ulempen med liten leilighet. Vi har akkurat spist taco og trykket i oss masse godteri. Hermine og Nathalie sitter også i bhen, mens Klara er en skikkelig frysepinne. De skal sove her i natt alle tre. Jeg kan ikke huske sist vi hadde sleepover. Det er alltid en av oss som skal møte en gutt, eller tidlig opp dagen etter. Men nå ligger vi rett ut på sofaen min og ser på filmen “Clueless”, som vi har sett altfor mange ganger før. Akkurat i det Cher finner ut at hennes tidligere stebror er hennes store kjærlighet, får jeg en melding, og jeg vet med en gang hvem det er fra. Det er fredag, klokken er over 23.45, og der popper navnet hans opp på mobilen min. “Vil du ha besøk i natt? Må se deg.”

I starten ble jeg superglad hver gang han sendte melding. Jeg håpet alltid at det var han da jeg fikk en snap, og måtte ta meg sammen for å ikke tagge han i alle memes jeg kom over. Jeg møtte vennene hans, og han mine, men i en avslappet setting. Vi hadde aldri snakket om at vi ikke skulle henge med noen andre, men hvordan skulle vi få tid til det? Vi var jo sammen hele tiden. Helt til jeg innså at jeg ikke var forelsket, men bare ensom i en lockdown. Nå er det en ny corona-bølge og jeg lurer på om han har fått en ny corona-kjæreste.

Første gangen jeg hørte ordet Corona hadde jeg aldri trodd at livet mitt, og livet til så mange mennesker skulle bli snudd på hode. Jeg er igjen singel, og ja – det er til tider fristende å gå tilbake til guttene jeg har «loved before». Men det er jo en grunn til at de er i fortiden, er det ikke? For når funker det egentlig å bli sammen med eksen? Hvis vi ser bort ifra Ross og Rachel selvfølgelig. For ikke å glemme Blair og Chuck. Jeg har noen ganger tenkt på hva jeg hadde gjort hvis min tidligere kjæreste hadde spurt om vi skulle gi det en ny sjanse.

Hvis Mr. Corona hadde spurt om vi skulle bli sammen igjen hadde det ikke vært et vanskelig valg. Men hva om det var Mr.Big som ville prøve igjen? Ja, vi kaller han Mr.Big, akkurat som i serien, for denne gutten kommer jeg meg aldri unna. Alle våre felles venner sier han alltid har vært forelsket i meg, men aldri turt å innrømme det ovenfor seg selv. Vi blir på en merkelig måte alltid dratt mot hverandre, og det virker ikke som det blir bedre med årene heller. Jeg tror på skjebnen og hvis det er meningen at jeg skal være med han så skjer det.

Nathalie og Hermine ler og sier jeg burde være litt mer yolo og ligge med både Mr. Corona og Mr.Big når muligheten byr seg. Klara derimot har sterke meninger og blir alltid veldig streng når jeg vil møte en eks. Jeg tror det er fordi hun vil passe på meg. Men også litt fordi hun lenge hadde et komplisert forhold til sin eks. For det er alt annet enn gøy å se eksen din plutselig hånd i hånd med en jente som ikke er deg, når det lenge etter bruddet har vært dere to. Kanskje det er best at man bryter kontakten når det blir slutt? Jeg tror hvertfall det er vanskelig å ha et uromantisk forhold til en du har elsket. Jeg leste en gang at det å ha sex er enkelt, men det å blotte sjelen sin for noen er vanskelig. Jeg forsto det ikke da, men nå forstår jeg det. Sex er i utgangspunktet enkelt, men har du det med en eks, blir det så mye mer enn bare sex.

Love Amanda ❤︎
One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *