Guttepanelet,  SPALTER

#3 – Gutta svarer på spørsmål om hva som er TURN-ON og TURN-OFF

Velkommen til Guttepanelet! I denne spalten får du servert svarene på spørsmålene vi jenter lurer på. Vi har vært så heldig og fått med fire herlige gutter, som kommer til å svare spørsmål om alt fra sex, dating, utroskap og mye mer. Guttepanelet består av Brage (23), Daniel (19), Erlend (19) og Herman (22). Spalten publiseres en gang i måned, med ulike temaer for hver gang. Denne måneden er temaet turn-ons og turn-offs. Hva er det gutter synes er turn-on hos jenter, og hva er det vi gjør som er turn-off? Svarene finner du her.

Hva er turn-offs og turn-ons med oss jenter under en date? Er det for eksempel turn-on hvis vi spanderer? Nevn gjerne flere ting.

Brage (23): For meg er det turn-off dersom jenta baksnakker andre. Det vil si at hun kan gjøre det med meg og. Det som har mye å si for min del er dersom jenta ikke kan oppføre seg, altså er frekk ovenfor andre. Det er heller mye mer turn-on hvis det går an å hygge seg uten å «fake» det. Det vil si å kunne være avslappet og være seg selv.

Daniel (19): Jeg liker jenter som klarer å lage en samtale, og som gjerne kan bære samtalen. Det er ikke noe en manns jobb å lage samtaler. Spandering er noe jeg ikke har greie på, i startfasen syns jeg å dele regningen 50/50 er nice.

Erlend (19): Både ja og nei. Jeg liker å være gentleman når jeg tar med en jente på date. Jeg velger helst å være den som spanderer. Det som er mest turn-on for meg på en date er at hun tør å være seg selv, ha humor og være positiv.

Herman (22): Jeg syntes det er turn-off når jenter ikke byr litt på seg selv. Dersom jeg må stille alle spørsmålene og jeg ikke får gode svar tilbake mister jeg litt interessen. Jeg synes derimot det er veldig attraktivt når jenter velger å bruke humoren sin. Bare det at man prøver å være morsom syntes jeg er attraktivt.

Hva er turn-offs og turn-ons med jenters personlighet ifølge dere? Liker dere
for eksempel at vi har mye selvtillit eller er dette turn-off? Hva er de typiske personlighetstrekkene som trekker opp eller ned? Begrunn gjerne svaret.

“Det er en grense selvfølgelig, for mye selvtillit kan slå ut litt negativt. Men selvtillit med en smak av ydmykhet er perfekt.”

Brage (23): Dette er subjektivt, men for meg er humor og selvsikkerhet turn-on. Å kunne vise sin humor uten å være flau over det er det bare gøy.  Det er også et godt tegn på hvordan det kan gå fremover. På en annen side er det turn-off å late som man er en annen enn den du er. Det synes ganske godt, og det er aldri et godt tegn dersom en vil ha noe seriøst.

Daniel (19): Selvtillit er jo key. Jeg liker jenter som har selvtillit,  det gir mer personlighet. Største turn on er nok hjertet da, snille jenter er jo digg.

Erlend (19): Det viktigste er at hun er seg selv. Helst ikke vær så høy på deg selv og tro du er noe du ikke er. Høy selvtillit er et pluss men ikke rakk ned på  andre for å stille deg selv i et bedre lys, det er et stort turn-off. At hun er snill og godhjertet er en turn-on. At hun er morsom og positiv er også viktig.

Herman (22): Som sagt så er det å ikke kunne by litt på seg selv litt turn off i mine øyne. Jenter som har selvtillit, bruker humoren, tør å tulle litt med oss gutter liker jeg veldig godt. Det er en grense selvfølgelig, for mye selvtillit kan slå ut litt negativt. Men selvtillit med en smak av ydmykhet er perfekt.

Hva er turn-offs og turn-ons hos jenter på soverommet? Er det for eksempel
turn-on om vi tar styringen? Nevn gjerne flere ting.

Brage (23): Jeg synes det er turn-on at jenta er komfortabel, og har lyst til å bli styrt litt. Det er ikke så veldig turn-on om hun bare skal tulle og være useriøs under sex.

Daniel (19): Jenter som tar styring i senga er nice, men hadde ikke sakt det spesifikt er en turn-on for meg. Jeg synes det største turn-on man kan ha i senga er når jenter faktisk nyter det. Det er mange ting som kan vær turn-off i senga, men de fleste jeg kommer på sier seg sjøl da. Ikke stikk en finger i ræva mi uforventet for eksempel.

Erlend (19): Om de lager lyd, liker og utforske og er litt crazy er turn-on. Jeg liker selv best å ta styringen men det er greit å bytte på. Det er turn-off hvis hun blir sint eller sur om man ikke vil en dag. Da blir det sannsynligvis mindre sjans for at jeg vil neste gang.

Herman (22): På soverommet syntes jeg det er veldig turn off om jentene ikke bidrar med noe. Om de bare ligger helt stille og ikke gjør noe som helst føles det fort veldig rart ut. Jenter som tar styring og tør å være litt gærne er derimot veldig positivt i min mening. Om begge parter bytter på å ta initiativ blir sexen veldig mye bedre enn om en skal styre alt hele tiden.

Hva er turn-offs og turn-ons hos oss jenter i sosiale sammenhenger? Synes
dere for eksempel at det er turn-on eller turn-off om vi tar plass og byr på
seg selv, eller vise versa? Begrunn gjerne svaret.

“Det går en grense når det kommer til å by på seg selv og å ta mye plass, ikke vær så mye at det blir irriterende.”

Brage (23): Om hun passer inn og har litt personlighet så er det midt i blinken for min del. Jeg er ikke like fan av tilbaketrukkethet og å måtte snakke for henne, for å gi andre et inntrykk av jenta.

Daniel (19): At dama kommer å blir kjent med gutta er jo koselig. Jeg ønsker at jenta blir kjent med mine kompiser slik at jeg kan ta henne med på fest eller sosiale sammenkomster. Har aldri opplevd at ei jente tar for mye plass, men nå er det ei god stund siden jeg var på en sosial sammenkomst sist.

Erlend (19): Det går en grense når det kommer til å by på seg selv og å ta mye plass, ikke vær så mye at det blir irriterende. Å være en livlig person er ikke negativt i seg selv men det kan bli for mye. Turn-ons er jo for eksempel at hun er pratsom og viser mye interesse i deg.

Herman (22): Jenter som man ser går veldig fra gutt til gutt og setter seg på forskjellige fang for å få oppmerksomhet synes jeg er turn-off. Man kan gjerne ta plass med å kanskje danse mye, synge høyt osv, men det er en fin linje mellom å ta mye plass og å være masete. Så her handler det igjen om å ha selvtilliten, men fortsatt kunne klare å være litt ydmyk.

Har klesstil noe å si for dere? Finnes det noen klesstiler som er mer turn-on
enn andre, eller noen klesstiler som er mer turn-off enn andre?

Brage (23): Klesstil er ikke det viktigste, men det sier mye om hvordan en person er ellers i livet. Om en prøver å imponere, om en er renslig etc… Hovedpoenget her er å vise seg selv og formene sine.

Daniel (19): Veldig brett spørsmål, jeg kan ikke snakke for de som bryr seg om merkeklær eller klesstil, sist jeg shoppa tok jeg det første jeg så. Men det finnes nok folk som må ha det og det merke. Jeg sier kjør på med det første du finne i garderoben.

Erlend (19): Klesstil har ikke så mye å si, jeg liker at jenter pynter seg litt men det er ikke så veldig viktig for meg. En turn-on er vell hvis hun pynter seg med kjole eller noe lignende til spesielle anledninger. En turn-off for meg er hvis hun har alt mulig rart på seg og skal skille seg skikkelig ut for å få oppmerksomhet.

Herman (22): Jeg synes jenter som bytter litt mellom en røff stil og en pen stil er veldig attraktivt. Jeg syntes det å ha en kjæreste som kler alle type stiler er et stort pluss.

Har livsstilen til oss jenter noe å si for dere? Syns dere det er mer turn-on om vi er aktiv og liker friluftsliv, contra om vi heller foretrekker gaming og chilling hjemme?

“Den du dater burde ha en viss interesse for det du gjør uansett. Jo mer felles interesse desto bedre match.”

Brage (23): En god blanding. Jeg selv liker å trene, men jeg liker også å kunne sitte inne og være usosial. For meg er det viktig å kunne være aktiv nok til å være sunn og ta seg av kroppen men fortsatt kunne chille på fritiden, uten å la trening ta helt over.

Daniel (19): Jeg skulle gjerne hatt noen som tvinger meg med ut på tur i ny og ne, men jeg liker godt å sitte hjemme å chille og game. Den du dater burde ha en viss interesse for det du gjør uansett. Jo mer felles interesse desto bedre match.

Erlend (19): At en jente er sunn og aktiv er en turn-on. Jenter som liker kun gaming og bare chiller er ikke helt det jeg ser etter i en jente. Jeg liker selv å finne på masse ting og å være aktiv, så det er greit å ha noen som liker det bedre enn gaming og chilling hele tiden.

Herman (22): Jeg syntes jenter som er aktive og liker å trene er veldig positivt. Det kan føre til at dager jeg ikke er så motivert til å trene så kan hun pushe meg til det allikevel. Det er også litt attraktivt om jenta også klarer å slappe av litt hjemme og game om de har lyst til det også. Her handler det for min del om en fin balanse mellom treningen og chillingen.

Hva tenker dere om sminke? Synes dere det er turn-off om jenter som bruker mye eller lite sminke? Begrunn gjerne svaret.

Brage: Det er selvfølgelig fint å ha på litt sminke dersom man skal noe spesielt, men er langt ifra nødvendig hver gang. Naturlig er ofte bedre enn man tror.

Daniel: For min del så har sminke ingenting å si, men noen jenter bruker altfor mye til den grad at du blir overraska over hvordan de ser ut uten. Men for min del er selvbruning en skikkelig turn-off.

Erlend: Sminke er ikke nødvendigvis så viktig, men som sagt liker jeg jo hvis en jente pynter seg for meg. Så jeg vil si at det er turn-on med sminke men absolutt ikke et must. Det er litt turn-off om jenten bruker så mye sminke at hun ser ut som en barbiedukke og nekter å gå rundt offentlig uten å bruke flere timer på å sminke seg.

Herman: Jeg er ikke en stor fan av sminke. Jeg vet det er veldig lett å si, men det ødelegger veldig utstrålingen til jentene. Jeg skjønner at litt sminke kan gjøre at man føler seg freshere, men ingenting er penere enn jenter som tør å gå uten sminke.

Syns dere det er turn-off om en jente har fikset på utseende (typ plastisk kirurgi eller restylane)? Eller er dette noe dere ikke bryr dere om?

Brage: Det spørs til hvilken grad. Det er fint å se at man tar seg av seg selv, og utbedrer noe en ikke er fornøyd med. Om du synes du har små pupper og endrer det, good for you! Det er selvfølgelig noen som liker de som de var, og noen som liker de sånn de ble. Så lenge du ikke ender opp med å se ut som at du har mer plastikk enn kropp.

Daniel: Spørs vell litt. Jeg er ikke noe fan av restylane leppene, jeg ser ikke noe grunn til å ta det. Men alt spørs jo på hvordan det endelige resultatet er.

Erlend: Det er ikke noe jeg egentlig bryr meg så mye om, men det er et turn-on om hun er fornøyd med sitt naturlige utseende. Jeg synes det er litt unødvendig og liker ikke at det har blitt så normalisert med slike operasjoner.

Herman: Ja det syntes jeg er litt turn off. Man ser ofte at plastikk kirurgi bare skaper mer usikkerhet hos jentene. Det ser fort også veldig unaturlig ut og da er det i mine øyne ikke veldig attraktivt. Jeg syntes det er turn on når jenter tør å være akkurat som de er.

Leserspørsmål:

Hei Erlend, Brage, Daniel og Herman!
Typen min klager mye på min oppførsel på fest. Han sier at jeg ikke kan vise meg så mye frem og ta så mye plass nå som vi er kjærester. Jeg liker godt å by på meg selv når jeg er på fest, og har alltid vært den som lager liv, hvis dere skjønner. Hvordan kan jeg få kjæresten min til å akseptere at det bare er slik jeg er. Jeg har ikke lyst til å “roe meg ned” bare på grunn av han, jeg vil være meg selv. Synes dere det er innafor at han ber meg trekke meg tilbake? Hva kan jeg gjøre for at vi ikke krangler mer om dette?

Brage: Jeg har selv vært i typen din sine sko rundt dette temaet. Dette er noe som er viktig å ta ordentlig tak i og komme til enighet om. Hvis ikke vil det bare oppstå mer krangling og misnøye. Et forhold handler om å gi og ta. For meg så snakket vi om det, og prøvde å møtes på midten. For hans del er det viktig at han ser at du prøver, og ikke anser hans meninger som uviktig, samtidig som at du ikke må bli en helt annen person som ikke dine venner kjenner igjen. Jeg ville sagt at dere bør prøve dere frem på flere fester, og diskutere hvordan det var etterpå for å komme til en enighet. Håper dette var til hjelp.

Daniel: Heisann leser! Jeg vet ikke heilt hvordan jeg skal hjelpe situasjonen din, men det at du prøver å lage liv skal jo ikke vær et problem. Men hadde nok prøvd å fått snakka ut om det med han. Han er jo typen din og skal jo skjønne at det bare er sann du er hvis ikke må han fyke. Om det man oppføre seg 100% fjortis så kan man ha godt av å jekke seg ned. Ta en prat med han, lag kompromisser om det må til, og husk å alltid vær deg selv!

Erlend: Hei! Jeg vil ikke si at det er hans plass å stille krav om at du skal trekke deg tilbake. Det er kanskje best å ikke stikke like ofte på fest og muligens begrense seg litt når det kommer til å by på seg selv. Ikke så mye at du ikke har det gøy eller blir den kjedelige usosiale som sitter i hjørnet alene med telefonen liksom. Jeg anbefaler å stille seg litt til rette for hans behov hvis dette er noe han plages skikkelig med, men ikke slutt å ha det gøy bare fordi han vil du skal “roe ned”. Vær deg selv men snakk med han om det, finn et kompromiss og kom til en enighet om hvordan en skal oppføre seg på fest om det er det som må til.

Hemran:  Jeg tror her at det er veldig lurt å snakke med han om hvorfor han misliker at du er sånn. Det kan være at det er noe underliggende som fører til at han ikke er så stor fan av det. I en sånn type samtale kan du også kunne bringe opp at du er veldig glad i å kunne skape den stemningen du gjør, og at du ikke har lyst til å endre noe på det. Sørg for at du får frem alle dine punkter, men at du fortsatt lytter til det han har å si. Det kan hende han eventuelt får med seg noe som du ikke har tenkt over også. Så mitt råd er å snakke litt om dette, så vil dere nok finne ut av en løsning som fungerer for begge.

Neste måned er temaet “Ekser”. Er det greit å snakke om eksen sin? Hva tenker gutta som at man fortsatt henger med eksen? Og er det noe vits å bli sammen med eksen igjen? 

Er det noe du lurer på innen dette tema? Send inn spørsmål til cathrine@celeb.no, så svarer kanskje guttene på spørsmålet ditt. Du er selvfølgelig anonym!

Husk å følge oss på Instagram! ♥︎

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *