SPALTER,  Tigerstaden

#12 – Friends With Benefits

Noen ganger er jeg så lei av gutter at jeg har investert i min beste investering så langt i livet, wait for it. En rosa, elektrisk, womanizer! For de som vet, de vet. For dere andre, dere har noe å glede dere til! Det er med god grunn at de har orgasmegaranti på den. Både gøy med og uten partner, så ingen unnskyldning. Men samtidig, jeg er midt i 20-årene og er altfor pen til å være seksuelt frustrert! Som dere sikkert har skjønt skal jeg frem til ordet som alle har et elsk-hat forhold til. Nemlig fuckfriends, alle vet det aldri går, ihvertfall ikke for en av partene. Men vi gjør det likevel og later som vi ikke har følelser!

Mitt navn er Amanda Winter. Jeg er i midten av tyveårene og singel. Etter å ha vært i seks forhold og både kysset og datet fler enn jeg kan huske, prøver jeg fortsatt å bli klok på hva jeg vil ha. Jeg er en kjærestejente som elsker å være singel. Og det kan til tider være ganske komplisert.

“Hun er ikke forelsket i han, og han er ikke forelsket i henne. Går dette an?”

Venninnen min Klara har en gutt som hun ligger med et par ganger i måneden, de har holdt på sånn det siste halvåret. Hun er ikke forelsket i han, og han er ikke forelsket i henne. Går dette an? Jeg derimot har vært med en gutt i tre uker nå. Første kvelden vi møttes sa han at han ikke ønsket et forhold nå fordi han akkurat var blitt singel. Som regel så syntes jeg gutter som sier de ikke vil ha et forhold er det mest usjarmerende i verden. Men vi hadde en sykt gøy kveld og jeg tenkte. Kanskje det er akkurat dette jeg trenger nå. Ikke noe mas om kjærlighet eller følelser. Bare bra sex og masse latter.

“«Jeg liker han ikke på den måten», «Vi er bare venner» Helt til du ser han med en annen jente eller han plutselig ikke tar kontakt mer.”

Vi har alle vært der. «Jeg liker han ikke på den måten», «Vi er bare venner» Helt til du ser han med en annen jente eller han plutselig ikke tar kontakt mer. Hvorfor får vi følelser for fuckfriends og ikke minst hvordan kan man unngå å få det? Går det i det hele tatt? Jeg tror hvertfall det er vanskelig. En av partene vil alltid ha mer, intet unntak.

“«Du er den eneste jeg ikke bruker kondom med», sier han.”

Det fungerte i tre uker, en dag og fem timer. «Du er den eneste jeg ikke bruker kondom med», sier han. Etter en romantisk middag, kortspill og en kjærlighetsfilm ser jeg på han i sjokk. “Har du sex med mange andre?” Sier jeg i en litt mer sint tone enn hva jeg ville. “Eh, em. Ja.” Sier han litt nølende. “Hadde du sex med noen andre i går?” Sier jeg i en enda strengere tone. “Jahhhh”, sier han. “Hva med fredag da?” Nå småskriker jeg. “Ja, men”, begynner han. Denne gutten som jeg digget å være med ble på noen sekunder en ukjent mindre attraktiv skapning. “Jeg tror det er best du går nå”, sier jeg. Han vil fortsette å møtes, men jeg merker dette ikke er noe for meg. Så her sitter jeg og nipper til en mindre god rødvin og prøver å få råd fra en oppgitt Klara. Jeg slår meg i pannen og stønner. «Jeg skulle jo ikke bli keen på han». Der kom det, uansett hva man planlegger, går det ikke an å styre følelsene sine.

“Selvfølgelig kan jeg ikke nå komme å si at jeg har ombestemt meg.”

Klara prøver så godt hun kan og oppmuntre meg om at han sikkert liker meg tilbake og at det beste er å være ærlig å si hva jeg føler. «Er du gal eller? Vi har hele tiden vært enige om at det kun skal være sex. Jeg vet at han ikke vil ha noe seriøst nå, og jeg sa det samme. Selvfølgelig kan jeg ikke nå komme å si at jeg har ombestemt meg. Jeg småskriker i det jeg rister på hodet og ser på henne som hun er den dummeste i hele verden. Er det virkelig sånn at man kan ha regelmessig sex og det bare er den ene som blir keen? «Du må uansett gjøre noe! Enten må du si hva du føler, eller så må du slutte å møte han» oppfordrer hun. Jeg legger meg så lang jeg er på stueteppet og tekster Mr. fuckfriend. «Kan jeg komme innom i morgen? Vi må snakke.» Hun smiler lurt til meg og sender et slengkyss.

Jeg digger disse kveldene med Klara. Vi snakker om alt mellom himmel og jord. Og hun får meg alltid til å se perspektivet på ting. Noen ganger er det digg å ha venninner som vil drikke billig rødvin og snakke om å endre verden, istedenfor å sitte i yogaposisjon med grønn te og kun ville endre kroppen. Hun slenger seg ned på gulvet ved siden av meg og klinger vinglasset sitt borti mitt. «Bare snakke med han. Hvis han ikke vil ha deg, så vet du det hvertfall. Og du vil vel ikke ha noen som ikke vil ha deg?» sier hun. Jeg tenker på de stakkars guttene jeg har ditchet fordi de har fått følelser pga sex. Og nå var det min tur.

“Poenget mitt er at det sjeldent funker å blande vennskap og sex. “

Poenget mitt er at det sjeldent funker å blande vennskap og sex. Kjærlighetsfilmene som «friends with benefits», «Holidate» og «No strenges attaché» kan faktisk lære deg noe. Nemlig at det enten ender som et romantisk forhold eller med et knust hjerte. I dette tilfelle er det jeg som kommer til å sitte igjen med et knust hjerte? Først må jeg tenke meg nøye om, vil jeg i det hele tatt noe mer med denne gutten? Kanskje det er på tide å date noen jeg kan se en fremtid med. Jeg ser bort på Klara å smiler, “Jeg vet hva jeg må gjøre!”

Love Amanda ❤︎

Se alle spaltene til Amanda her ❤︎

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *