Tigerstaden

#10 – He’s Just Not That Into You – The Manifest

De fleste kjærlighetshistorier handler om mennesker som forelsker seg i hverandre. Men hva med resten? Hva med de som forelsker seg alene?

Hvordan vet du når det er på tide å gi opp? Å innse at han faktisk ikke er interessert. Det skjer den beste. Du prøver og prøver. Kommer med dumme unnskyldninger som «Han er sikkert veldig sliten om dagen», eller «Mobilen hans er ganske ødelagt, så det er ikke alltid han får meldingene mine». For all del, i noen situasjoner så stemmer nok dette. Men som regel så vet man innerst inne om han faktisk er interessert eller ikke.

Mitt navn er Amanda Winter. Jeg er i midten av tyveårene og singel. Etter å ha vært i seks forhold og både kysset og datet fler enn jeg kan huske, prøver jeg fortsatt å bli klok på hva jeg vil ha. Jeg er en kjærestejente som elsker å være singel. Og det kan til tider være ganske komplisert.

«Han sier han trenger litt tid for seg selv. “Hæ?”, tenker jeg.»

Jeg har en venninne som har datet en fyr i over et halvt år nå. Hun heter Emilia og er mer lik meg enn jeg i utgangspunktet trodde da vi først møttes. Hun er selvsikker, og har gutter i kø etter seg, men det er kun en hun vil ha. De ble kjæreste, eller nesten hvertfall. En dag får han mest sannsynlig litt panikk og blir mer og mer fraværende. Han sier han trenger litt tid for seg selv. “Hæ?”, tenker jeg. Emilia er råflott, og spør du meg så kan hun få veldig mye bedre. Hvordan tør han la henne gå fri på gata. Det er lett for oss rundt å se hvilken retning det går i, men for venninnen min som har sett for seg en fremtid med denne gutten er det ikke like lett. Hvis han ikke ser hvor bra hun er, må hun heller finne en som gjør det. En som behandler henne slik hun fortjener å bli behandlet. Lettere sagt enn gjort, jeg vet. Men ingen av oss er vel interessert i å bruke tid på en som ikke kommer til å gi oss noe annet enn et knust hjerte (og kanskje noen orgasmer til).

«Jeg har en teori om at selv om han kysser deg, sier han er forelsket i deg eller til og med sier han elsker deg, så kan det hende han faktisk ikke er interessert.»

Jeg har en teori om at selv om han kysser deg, sier han er forelsket i deg eller til og med sier han elsker deg, så kan det hende han faktisk ikke er interessert. Det er egentlig ikke så vanskelig. Er du veldig usikker på han, så er det kanskje med god grunn. For selv om han bruker store ord og lover deg verden kan det fortsatt hende han ikke er interessert. Du vet hvis han liker deg og hvis du er usikker er du kanskje sikker likevel.

Hvis han liker deg, så sier han det.
Hvis han vil snakke med deg, så ringer han.
Lurer han på noe, så spør han.
Hvis han elsker deg, så vet du det.

“Jeg har grått ekte tårer for den drittsekken, og han kysser randoms.” 

Tenk å bli elsket slik du elsker han, prøver jeg å si til Emilia. Hun ser på meg med morskt blikk. “Han elsker meg egentlig, men han klarer bare ikke å innse hvor bra vi har det sammen.” Hun er rett og slett for svak for han. Noen ganger gjør forelskelse oss ganske så blinde og noen ganger litt dumme. “Jeg har grått ekte tårer for den drittsekken, og han kysser randoms.” Hun begynner å gråte igjen. Dette er sikkert den fjerde gangen han er usikker og trekker seg unna henne. Med en gang han kjeder seg eller er på fylla tar han kontakt og “lurer” henne med sjarmerende ord om at hun er hans eneste og at det kun er henne han vil ha. Jeg håper hun finner en som innser hvor sjelden og unik hun er. Hun tar en god slurk vin og får rødvinsbart. Hun ser på meg med furteleppe og maskara under øynene. “Tenk at det skal gjøre så vondt å savne noen som ikke engang ønsker å bli savnet.” Sier hun.

«…han er jo egentlig ikke en dust, han er bare ikke interessert i henne.»

Til tross for et knust hjerte ler hun hjertelig når jeg tar bilde av henne. Jeg håper vi snart kommer til å se på dette bilde og le av hvor teit hun var som brydde seg om en dust. Eller, han er jo egentlig ikke en dust, han er bare ikke interessert i henne. Første gangen denne gutten trakk seg unna prøvde Emilia å date en annen i stedet. Vi merket alle fort hvor lite interessert hun var. Det tok ikke lang tid før hun avsluttet det. Hun innså at det var slemt både ovenfor seg selv og overfor denne andre gutten å fortsette. Jeg tenker plutselig på hvor tilfeldig og hvor heldige noen er. Å bli forelsket, også forelsker denne personen seg tilbake i deg. Man setter kanskje ikke like mye pris på dette før man har opplevd å elske noen som ikke elsker deg tilbake.

«…er det ikke bedre å få høre den harde brutale sannheten «Jeg er ikke keen”, eller “Jeg vil ikke ha kjæreste så vi burde ikke treffes mer”?»

Emilia er så full av kjærlighet og det er ikke greit at hun skal bli elsket halvveis. Hvorfor ser hun ikke at han ikke elsker henne slik hun fortjener å bli elsket. Jeg sier det rett ut. «Han vil ikke ha deg». Det burde ikke være min oppgave å si. Han burde sagt det selv, men jeg er lei av å se henne kaste bort tiden sin på en som bare ødelegger henne. For er det ikke bedre å få høre den harde brutale sannheten «Jeg er ikke keen”, eller “Jeg vil ikke ha kjæreste så vi burde ikke treffes mer”? Jeg synes i hvert fall det. Vil vi ha noen som ikke vil ha oss tilbake, eller er det akkurat det vi vil ha? Før ville jeg kanskje sagt ja, men nei. Til syvende og sist vil vi ha noen som vil ha oss tilbake. Spør du meg er det bedre å være fabulous alene, enn å være i et crappy forhold!

Love Amanda

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.