oppskriftlussekatter
LIVSSTIL,  Mat og kosthold

Oppskrift – Deilige Lussekatter!

Ingen Santa Lucia uten Lussekatter eller? Oppskriften under gir deg 15-20 sykt gode lussekatter du kan servere til gjester, ta med på jobb/skole eller bare spise selv! Personlig spiser vi gjerne lussekatter hele året, og synes lussekatter med ekte safran er best! Dette velger du helt selv, oppskriften vår er enten med eller uten safran!

 

Les også: Enkel og god pastasalt m. pesto og créme fraiche

ingredienser lussekatter

Fremgangsmåte 

1) Start med å smelte Smør. Tilsett deretter Melk og ha i enten Gurkemeien eller Safranen og rør rundt. La vesken avkjøle litt. 
2) Rør sammen mel, gjær, kardemomme, salt, mel og sukker i en bolle. Har du en kjøkkenmaskin burde du bruke denne. Dekk over bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse (30-40 minutter). 
3) Strø mel på bordet og rull ut lussekattene til ønsket form. Her kan du være kreativ!  
4) Sett stekovnen på 250 grader. Legg lussekattene på et stekebrett og la de etterheve under et klede eller plast i ca 20 minutter til (ikke dropp dette steget!)
5) Visp et egg og pensle lussekattene. Pynt med rosiner og stek midt i ovnen i 5-8 minutter (avhenger av størrelse). 
6) La de kjøle seg ned litt før du spiser de. De er best når de er lunken! 

Nyt de deilige Lussekattene og husk å følge oss på snapchat og instagram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *